2012. június 28., csütörtök

Várólista 2012

Annak örömére, hogy az olvasonaplo.freeblog.hu által indított várólista csökkentés nevű eseményekor találtam a molyra, én is beneveztem a 2012-es fordulóba. A lényege, hogy egy év alatt olvassunk el 12 olyan könyveket, amiket már régóta el akarunk, de nem volt rá idő. Mondjuk nekem 12 könyv az egy havi adag, de azért egészen igazságos az egy könyv per hónap azokkal szemben, akik csak most kezdenek beleérezni az olvasásba.

Íme az én listám:

Agatha Christie: A Bertram Szálló


(A zárójeles "P" betű kipiált/olvasott könyvet jelez.)

2012. június 27., szerda

Újdonságnézőben - 3. felvonás

5., Cynthia Hand: Angyalfény

"Clara Gardner hónapokon át készült arra, hogy a valóságban is szembenézzen a látomásából ismert erdőtűzzel, azonban a végzetes napon hozott döntésével önmagának is sikerül meglepetést okoznia. A feladatot közel sem olyan egyszerű végrehajtani, mint ahogy gondolta, most pedig a Tucker iránt érzett szerelme és a Christianhez fűződő bonyolult érzelmei között őrlődik. Emellett egyre mélyebbre száll a részangyalok világában, a Fehér Szárnyak és Fekete Szárnyak közötti harcban, ráadásul szembe kell néznie egy szörnyű ténnyel: valaki, aki közel áll hozzá, hónapokon belül meg fog halni. A lány jövője csupa kérdőjel, egy dologban azonban biztos: a tűz csupán a kezdet volt.
Cynthia Hand a népszerű Angyalsors trilógia második regényében fokozza az első részben elkezdődött izgalmakat. A lendületes stílus, a mozgalmas cselekmény és a meglepő befejezés garantálják, hogy az ifjúsági fantasy rajongói a második regényt is a szívükbe zárják.
A trilógia harmadik része 2013 őszén fog megjelenni Angyalvágy címmel."

Megjelenés: várhatólag szept. 18. (Maxim)

Érdeklődési faktor: 5/5 - Az első rész fantasztikus volt, alig várom a folytatását! :)

Borító: 4/5 - Kicsit olyan, mintha tükrözné az első borítót, de egyébként szép!

Egyéb infók:
 - Keménytáblás, könnyen szakadó kötéssel, 416 oldalas

6., Angie Sage - Szeptimusz 4. - Küldetés
"Bajok vannak a Kastély körül, és mindez Merrin Merredith miatt, aki Sötét Terveket dédelget, amikkel megkeserítheti Számos Szeptimusz életét. De Jennának és Szeptimusznak nem csak vele gyűlik meg a baja, hanem Gőzös Tertiusszal, a néhai Fő-fő Titkos Írnokkal is, aki Szeptimuszt halálos Küldetésre indítja. De hőseinknek más tervük van: Foryx Házába tartanak, ahol Minden Idő Találkozik. Abban reménykednek, hogy megtalálják Nickot és Snorrit, akik testileg-lelkileg egy másik időben ragadtak.
Vajon hogyan éli túl Szeptimusz a Küldetést?
A Küldetés, mint a sorozat előző részei dugig van akcióval, humorral, és fantasztikus kalandokkal.
Szeptimusz folytatja Mágikus útját önmaga felé..."


Megjelenés:   2012.10.30. (Vörös Pöttyös Könyvek)

Érdeklődési faktor: 6/5 - Már vagy 2 éve várom, hogy megjelenjen, haszontalanul. Úgy volt, hogy nem jelenik meg több része. Most végre mégis fordítják! :D

Borító: 5/5 - Ismételten nagyon szép lett.

Egyéb infók:
 - Keménytáblás, védőborítóval
- Várhatólag 3499 Ft.-ba fog kerülni
- Kapcsolódó honlap: http://www.septimusheap.com/

2012. június 25., hétfő

Nalini Singh: Angyaltánc

Megjelenés óta szeretném már elolvasni, de csak most szerdán jutottam hozzá a könyvtárban. Összefoglalva itt az elején: megérte! :)

Elena, a vámpírvadászból lett angyal és Raphael, az arkangyal visszatér New York-ba. Azonban nem sokáig tudnak pihenni: a bolygót hurrikánok, földrengések, egyéb természeti katasztrófák rázzák meg. Ezeknek a jelenségeknek csak egy magyarázatuk lehet (a világvége mellett); Raph anyja, az ősöreg Caliane ébredezik. Különbözőek az ehhez való hozzáállások. Raphael, aki szinte mindig arrogáns valamilyen szinten, fél (hiszen gyermekkorában Caliane majdnem megölte), és egyben bizakodik, hogy az ezeréves alvás megváltoztatta az anyját, keresteti. Lijuan, az újabb szintre emelkedett őrült arkangyal el akarja pusztítani, hiszen Celaine még nála is idősebb, nem akar második lenni a hatalomjátékban. Elena célponttá válik, az ősmami érzékeli, hogy a lány által szeretett fiacskája egyre halandóbb lesz. Nemsokára vámpírok álnak össze és mészárolnak, saját maguk pusztítják el, avagy egyszerűen élve felkötik saját magukat.
Ezek mellett sok érzelmi szálacska bontakozik ki. Elenával végre felveszi a kapcsolatot az apja, aki kitagadta. Fény derül ilyen-olyan titkokra, ami próbára teszi a lányt. A vége lényegében happy end, senki nem pusztul meg. *hipp-hipp*

Kicsit hasonlít az első és a második kötethez ez a harmadik. Benne van az első könyv érzelmei, és a második izgalmassága. Változatosak voltak Raphael és Elena egymáshoz viszonyulásai: elhangzottak haragos viták, parancsok, mint az Angyalvérben (1.), és ezek a feszültségek általában az ágyba vezetnek, többször, mint eddig bármelyik kötetben, de nem volt nagyon zavaró. Olyan érzés volt, mintha nem tudnák mit kezdeni egymással, ízlelgetnék egymást, hiszen tudják, hogy a két egység egy nagyot teremt, de még az összeszerkesztéssel lennének gondok.. Két borzalmasan összetett darab, amik látszólag nem is tartoznak össze, amíg össze nem rakják egymást, mint az ördöglakatot.

Megnyerhető könyvjelzők a molyon
Bár az érzelmeken volt a hangsúly, az izgalom maradt a régi ütős, ami kemény, és szeretem. Kedvenc jelenetekhez tartozik a romházban való ütközés, Illium és Méreg párbaja, és a legvégső összecsapás, valahol a 400. oldalnál. Megjegyzés, hogy az utóbbinál több, mint meglepő fordulatok is vannak.

A mellékszereplők közül továbbra is kedvencem az örökké vidám, ám halálos kékszárnyú angyal, Illium, és Dimitri, a kanos kis (nagy) vámpír. Ezzel a regénnyel csatlakozott a favoritokhoz Méreg is, a keserű, ?-es múltú vámpír. Kíváncsi vagyok, vajon lesz-e nekik külön sorozatuk, vagy legalábbis novellájuk. Remélem. 5 csillag!

Az alsó képhez tartozó link: ITT!


Adatok:
Kiadó: Dark Egmont
Oldalszám: 440 oldal
Megjelenés: 2011
Sorozat: Angyali Vadász (3.)
Egyéb megjegyzés: ragasztott (védőborítós), 3999 Ft

Egyéb megfigyelés

Az adatokat a Bookline-ról írtam ki, amikor láttam, hogy új kategóriát hoztak létre: Vámpírregények
Hiába, nagyon gyorsan kinőtte magát a vérszívó népség. 330 találat! Megdöbbentő! :D

2012. június 22., péntek

Laini Taylor: Füst és Csont leánya

Nagyon régóta ácsingózom ezért a könyvért, és csak reménykedtem benne, hogy beszerzik a könyvtárba is. Beszerezték!

"17 Karou, a valódi kék hajú lány Prágában él és rajzolni tanul, ám gyakran hiányzik az iskolából, mert időről időre távoli és veszélyes küldetéseket teljesít titokzatos és végtelenül rút nevelője, Kénkő parancsára. Kénkő boltjából kilépve ugyanis a világ legkülönbözőbb pontjain találja magát, és mindenhonnan fogakat kell vinnie Kénkőnek, aki kívánságteljesítő gyöngyökkel fizet a fogakért. Egy ilyen küldetésen méri össze Karou először az erejét Akivával, az emberfeletti szépségű szeráffal. Az első találkozást azonban több is követi a mai Prágában és más korokban, más világokban, mert tér és idő nem szab korlátot a kimérák és a szeráfok időtlen idők óta tartó könyörtelen küzdelmének. Hogy kik a kimérák, és kik a szeráfok? Kik az ördögök, és kik az angyalok? Jó-e a szép, és szép-e a jó? No és kicsoda valójában Karou, akinek a neve egy bizonyos nyelven azt jelenti, „Remény”?
Lainie Taylor fantáziában, egészen eredeti ötletekben, kiszámíthatatlan fordulatokban és érzelmekben gazdag regényéből kiderül."

Rajongói poszter
A könyvben, mint a fülszövegben kiderült, két nagyobb faj van: kimérák és szeráfok.A kimérák félig emberi félig állati lények, mint a kentaur (ami ugyebár ló és ember egyvelege), de lehetnek teljesen állatiak is (pl.: ha gyíkot és kecskét teszünk össze). Ők itt az "intrikus" karakterek, hiszen ami sötétből van, az gonosz. Legalábbis ezt gondolják a szeráfok, másnéven angyalok. A két faj egymás ellen háborúzik már vagy ezer éve. A szeráfok azért, mert állati gonoszoknak tartják a kimérákat, azok meg azért, mert a szeráfok elnyomták őket. Akkor ki is itt a rossz?!

A kezdete kicsit nehezen indult be. Egyik pillanatban Karou a  barátnőjével, Zuzannával csevegett Csehországban fiúkról és bábokról, míg a másikban már elefántfogakat vonszolt Páriszban Kénkőhöz. Ez a kettősség egy kicsit zavaró volt. Aztán ott voltak azok a rengeteg kérdések:
  • Miért kellenek Kénkőnek a fogak? Mit csinál velük?
  • Kicsoda valójában Karou?
  • Mi van a titkos ajtó mögött?
  • Kicsoda Akiva? Miért próbálta megölni Karou-t?
Ezekre a történet végén nagyjából megkapjuk a választ.
Én végülis nagyon élveztem, egy nap alatt elolvastam. Izgalmas, fantáziadús, egy kis romantikával fűszerezve.
Kedvenc karakterem pedig természetesen Kénkő lett. Remélem, hogy a következő két kötetben is visszatér. Imádtam (♥). 5 csillag.

Adatok:
Kiadó: Kossuth Könyvek
Oldalszám: 392 oldal
Megjelenés: 2012
Sorozat: ?
Egyéb megjegyzés: ragasztott (védőborítós), 3490 Ft

2012. június 20., szerda

Tim Davys: A halállista

"Medve Eriknek mindene megvan: sikeres karrier a reklámszakmában, gyönyörű feleség, pazar otthon. Tudja, hogy milyen szerencsés, hiszen fiatalkorában, Galamb Miklós maffiafőnök alkalmazottjaként az élete drogokról és szerencsejátékokról szólt. Ám a múlt nincs olyan távol, mint azt Erik szeretné. Egy reggel ugyanis Galamb Miklós két gorillája társaságában becsönget hozzá, mert azt hallotta, hogy a neve szerepel a Halállistán. Erik feladata, hogy a nevét lehúzzák róla. Ha sikerrel jár, minden rendben. Ha nem, úgy imádott feleségét, Nyúl Emmát fogják széttépni. Erik összeszedi a régi csapatát egy komplexusos varjút, egy gőgös kígyót és egy meleg antilopot, hogy kiderítse, tényleg létezik-e a Halállista, és ha igen, hogyan lehet valaki nevét kihúzni róla. A titokzatos svéd szerző, Tim Davys regénye alaposan felkavarta a krimi állóvizét, amikor tavalyelőtt megjelent Amerikában. Mollisan Town lakói ugyan plüssállatok, de a város Dashiell Hammett és Raymond Chandler világát idézi, a szereplők pedig a legkeményebb keményfiúk, a legvadítóbb nők és a legkegyetlenebb bűnözők ebben az üdítően friss, egyedi és feledhetetlen krimiben."

Teljesen mást vártam, és nem tetszett. Olvashatjuk, hogy plüssállatokról szól, ami egy hatalmas ötlet, de Davys mégsem használja ki az előnyeit. Lássuk az előnyöket (első pont), és hogy az író hogy valósította meg:
  • Csak tűzzel és papírdarálóval lehet elpusztítani a plüssöket.
    • Ennek ellenére a maffiafőnök (egy galamb!) pisztolyt ránt, mikor fenyegetést észlel. Logice?
  • A plüssök vajon miből állnak össze? Plüssből. Van belük, belső szervük? NINCS!
    • A könyvben azonban kokainoznak, kajálnak, piálnak felsőfokon.
  • Ha a plüssbolygón csak plüssök vannak, hogy jött létre az első plüss?
    • Szabad házasság van, gyereket az egyháznál lehet igényelni. És persze az egyházban is plüssök vannak.
  • Az első pontban említve volt, hogy a tűz az egyik halálos dolog (ráadásul a plüssöknek nincs hőháztartásuk)...
    • De mégis van kandalló a legtöbb házban! *veri a fejét a falba*
És ezt még lehetne sorolni a végtelenségig. Ezek mellett a "bakik" mellett természetesen el lehet menni, de még mindig marad néhány zavaró dolog. Példának okáért már a cím is egy ilyen dolog, hiszen a legtöbb ember hallott már/látta a Death Note-ot. Még egy kezdő angolos is le tudná fordítani: hiszen ez is Halállista! Aztán egy másik megbocsáthatatlan bűne: a főgonosz egy pingvin, ismétlem egy szerencsétlen PINGVIN! Anita Blake-ből kiindulva már szent állatnak tartom a mirelittollúakat, nekem senki Davys-e ne bántsa őket! *duzzog*

Egy másik dolog: a hátlapján olvasható, hogy az író 20 éves (!) koráig nem olvasott egy könyvet sem. Na, ez vagy hazugság, és szégyellje, vagy igaz, és szégyellje! Ezt én nem raknám kirakatba, nagyon nem. *pff*

2 csillagot ádok néki!

Adatok:
Kiadó: Agave Könyvek
Oldalszám: 300 oldal
Megjelenés: 2010
Sorozat: -
Egyéb megjegyzés: puhatáblás, 2.980 Ft

2012. június 19., kedd

Simon Tamás - Vérmacska ♥

Magyar Könyv
Figyelem! Nyomokban vulgaritást és macskaszőrt tartalmazhat!

Alfimacsek története úgy kezdődik, mint mindenkié: megszületik. Azonban mire fel tudná fogni ezt a létfontosságú tényt, egy meleg lakásban találja magát egy irdatlanul kövér és húgyagyú pacákkal, Szőrössel (későbbi nevén Szőrivel), aki nemhogy befogadja, de még nevet is ad néki: Alfi (alias Hitler). Arra azonban nem gondoltak, hogy a cicus hű is lesz a nevére. Ugyanis Alfi elhatározza: ő lesz itt az Omega, a király, az elnyomó, sőt, ő világuralomra tör. Ebből kiindulva Szőrinél kezdi a sanyargatást (aki már így is selejtes agyvelejű, depressziós, és soha nem volt nője), hogy aztán a Feketehajút szelídítse meg (Szőri anyja), és így tovább, míg az egész világ a mancsa előtt nem hever. Ez érdekben rúg, harap, vádli- és hátkarmol, egyebek mellett ágyba-földre-alom mellé-virágba pisil, kikertészkedi a (szerinte) gyomnövényeket (ami úgyis azért van, hogy ő kikaparhassa alóla a földet), eszméletlenül sokat kajál, és úgy egyébként is olyan beszólásai vannak, hogy fetrengeni lehet kötelező a nevetéstől.

Alfi ♥
Kezdjük azzal, hogy teljes titokban vettem meg a drágaszágot. Történt ugyanis, hogy elmentünk mozizni, utána pedig volt két óra mászkálás. Bevonultunk a hatalmas bevásárlóközpontba. És előttem ott lőn az Alexandra. Mondom magamnak, soha életben nem vettem magamtól cenzúra nélkül könyvet, most fogok. Hívom húgom, gyere már, dobjuk össze a pénzünk. 2600 forintot sikerült összeszámulnunk, de a legtöbb szuper könyv 3000 felett volt. Teljes kétségbeesésben kőröztem a boltban, mi van 2600-ért. Aztán megtaláltam Alfit, és mielőtt leemeltem volna, elmondtam egy gyors imát. És siker: 2500 Ft. Madarat lehetett volna fogatni velem! :)) Gyorsan megvettem, és rendeltem egy Alexandra törzsvásárlói kártyát is.

A könyvben pedig nem csalódtam. Először zavart, hogy már az első oldalon is annyi káromkodás van, hogy egy matróznak is vörösödne a füle, de utána már pont ezt élveztem benne. Olyan választékos hasonlatok, metafórák vannak benne, hogy majd' szétrobbant a rekeszizmom.

Alfinak üzenve: Imádom és leborulok mancsai elé! Továbbra se hagyja abba a stílusát, mert megfizethetetlenül jó!

Kicsit félve pontozok. Ha a kedves Alfi olvassa: végtelen csillag minimum (féltem a vádlim). Egyébként halkan megsúgva: (6 csillag).

Adatok:
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó - Hard Selection
Oldalszám: 280 oldal
Megjelenés: 2011
Sorozat: Vérmacska (1.)
Egyéb megjegyzés: illusztrált, puhatáblás, 2499 Ft

Leiner Laura: A Szent Johanna Gimi 4. - Barátok


Magyar Könyv
Ezt az értékelést most SzJG stílusban írom meg! :)

"Reni és Virág ismét nagyon jó barátok a nagy konfliktus után. Virág nemcsak Doriánnal szakított, hanem emós külsejével is: mostantól vidám cuccokban jár, és még a szemüvegét is hajlandó hordani.
Reni igyekszik kihasználni minden percet, amit Arnolddal tölthet, ám Cortez ezt egyáltalán nem nézi jó szemmel, ezért a két fiú között egyre nő a feszültség...
Mindezek mellett fontos szerepet kap még a második félévben egy mangakiállítás, Ricsi új robogója, Cortez nagymamája, egy éjszaka a Balaton-parton és az iskolai könyvtár...
 Az osztály továbbra is a "legbalhésabb" társaság az iskolában, és a tanulásban sem jeleskednek. A sok panasz miatt még a nyár eleji párizsi csereutazás is veszélybe kerül..."


A könyv önmagában 5/5** (ami 6) - Imádom! Mert lehet rajta röhögni, sírni, vagy egyszerűen bólogatni a szereplők döntésein. 6 csillag! :D
Cortez 5/3 - Hol elolvadnék tőle, hol meg lekevernék neki egy akkora pofont, hogy csattanna. Nagyon.
Arnold ♥
Arnold 5/5* - Egyértelműen az ő pártján vagyok, sírtam a végén, hogy elment.
Reni 5/2 - Tantárgyakből egy hatalmas géniusz (vagy stréber), de a szerelmi életben egy hatalmas balfék. Legszívesebben leüvöltöttem volna a fejét némely részeknél.
Let it be (Beatles) 5/5 - (Csak én lehetek ilyen gyökér, hogy nem tudtam még a szám címét sem!) Imádom!
Ricsi és Virág 5/4 - Nagyon aranyosak, de remélem, hogy Virág nem fogja mellőzni Renit (megint).
Dorián 5/5 - Megérdemelte! *muhahahaha*
Szent Johanna Gimi 5/5* - én is ide akarok járni! >.<

Adatok:
Kiadó: Ciceró Könyvstúdió
Oldalszám: 444 oldal
Megjelenés: 2011
Sorozat: A Szent Johanna Gimi (4.)
Egyéb megjegyzés: puhatáblás, 2990 Ft

2012. június 16., szombat

Laurell K. Hamilton: Haláltánc


Ez a kötet egyszerűen ször-nyű volt! Borzalmas! Grr... Egészen felhúzta az agyam.

A történet azzal kezdődik, hogy Anita arra gyanakszik (jogosan), hogy terhes. Először titkolja, meghagyja az illúziót, aztán a teszt pozitív lesz. Következő jelenetek: szex 200 oldalon. Azonban az orvosi rendelőben kiderül, mégsem vár babát, de a műszerek kimutatják Vlad- és Mowgli-kórt. Hopsz. Hazatérve ismét szex.
Másik problem: rengeteg mestervámpír érkezik a városba, és hozzák a rengeteg pomme de sang jelölteket. Ja, és persze valamelyiküket ki kell választania ágyhavernak az ardeur miatt.
A könyv utolsó része kicsit már érdekesebb (egy mikrobányit): feltűnik egy újabb nagy hatalmú vámpír, Merlin, és persze Marée Noire, a Vámpírok Sötét Öreganyja.
A jelenetek között persze ott a fülledt erotika, tripla szex, és sok sok olyan dolog, amit inkább nem írnék le.

Hamilton nem is tudom mit képzelt. Biztos, hogy az olvasók nem ezt akarták. Lehet, hogy pszichológushoz kéne mennie? Számomra ugyanis ez a kötet volt a mélypont.

Kezdjük a mazolistával:
  • Anita érzelmi intelligenciája egyenlő a harasztokéval. Nulla, zéró, nuku. Még maga sem tudja mit érezzen. Egy hisztérikává avanzsált.
  • Ronnie se jobb. Ő is egy hárpia, kiadak, hogy csak egy pasival szexelhet. Úristen...
  • Újabb két emberrel bővült Anita pasijainak száma: London-nal és Requiem-mel. Mindkét pasi egy katasztrófa (főleg Requiem).
  • Szex a könyv 400 oldala, a többi pedig a pasasok siránkozásai, hogy miért nem csak vele csinálják...
  • Ha Asher eddig esetleg nem csapta volna ki a biztosítékot, most nagyon.
  • Összességében: 575 oldal nyomor. -.-"
Amivel még lehetne valamit kezdeni:
  • Az elmélet, miszerint Anita vérpán, és szukkubusz egyben.
  • Marée Noire. Már nagyon várom, mikor fog elszabadulni.
Látható a listán, mennyire trutyi volt az egész. 2 csillag. Mert aranyos vagyok.

Adatok:
Kiadó: Agave Könyvek
Oldalszám: 575 oldal
Megjelenés: 2008
Sorozat: Anita Blake (13.)
Egyéb megjegyzés: puhatáblás, 3480 Ft

Újdonságnézőben - 2. felvonás

3., Lisa Price - A testbérlők


"A Földet háború pusztította, emberek milliói haltak meg. Ebben a világban valóra válik az emberiség régi álma: végre lehetséges egy másik személy testébe bújni. A 16 éves Callie rábukkan egy titokzatos helyre, ahol rászorult tinédzserek bérbe adhatják fiatal testüket a társadalom idős, de tehetős polgárainak. Amikor azonban a fejébe ültetett szerkezet meghibásodik, Callie öntudatára ébred, és dúsgazdag bérlőjének mesés életét kezdi élni. Aztán a lány ráébred a halálos tervre, aminek ő is része. Az összeesküvés szálait befolyásos emberek mozgatják, és Callie kénytelen lesz végére járni a rejtélynek, ha életben akar maradni. Ez pedig nem lesz egyszerű, mert ebben a világban tényleg senki sem az, akinek látszik.
 Lissa Price idei szenzációja az év legígéretesebb ifjúsági sci-fije, amit a stílus minden rajongójának ajánlunk."



Megjelenés: 2012.06.07. (Agave)


Érdeklődési faktor: 5/5 - A fülszöveg ígéretes, beindítja a fantáziát. :)

Borító: 5/5 - Ötletes, a színek is tetszenek, és szerintem a történethez is illik.

Egyéb infók:
 - Puha kötésű, 336 oldalas
 - Már kapható az Internetes áruházakban és a boltokban.


4., Imre Viktória Anna - Az őrült hold alatt



Milyen lehet az állandósult káoszban élni?
Mia hosszan mesélhetne erről, elvégre egész életét az éjszakánként átalakuló Nioba városában töltötte. Barátokat, családokat szakít el egymástól ez a különös, önálló akarattal bíró hely, és titkát még senkinek nem sikerült megfejtenie - legalábbis eddig.
Amikor Mia véletlenül belebotlik a mogorva, embergyűlölő tudósba, Lancasterbe, merész döntést hoz: az ismeretlent választja a férfi oldalán. Éppen csak arra nem számít, hogy az izgalmasnak ígérkező kutatás egy számára új, sötét világba vezet, amelyben a tudomány szorosan összefonódik a mágiával, az égitestek pedig nem egészen azok, aminek látszanak.

„Az Őrült Hold alatt már az egyetem alatt született, amikor is az ELTE bölcsészkarán angolt és latint tanultam. Szerencsére a két tevékenység - az írás és az előadók padjainak koptatása - megfért egymás mellett, így jelenleg mesterképzés keretében foglalkozom angol irodalommal.
Bár egy-két novella erejéig szívesen kalandozom a horror vagy a sci-fi világába, legközelebb a fantasy műfaja áll hozzám… Amikor pedig elkezdenek összefolyni előttem a betűk, papírért nyúlok, és lerajzolom, ami a fejemben maradt” - mutatkozik be a fiatal írónő, aki maga illusztrálja könyveit.





Megjelenés: 2012.07.16. (Ulpius-ház)

Érdeklődési faktor: 6/5 - Már olvastam a Kísértés Rt.-t, ami annyira kolosszálisan jó, hogy csak na... Kíváncsi vagyok, most is olyan jó lett-e.

Borító: 5/5 - Serene (az írónő molyos nevén) gyönyörűen tud rajzolni, teljesen oda és vissza vagyok tőle.

Egyéb infók:
- Puhatáblás, az oldalszám még nem tudható
- ELŐJEGYEZHETŐ

Laurell K. Hamilton: Fagyos érintés

Tartalom: Ismertek jól. A nevem Meredith Gentry, hercegnő és a faerie trón várományosa, korábban magánnyomozó a halandók világában. Hogy királynővé koronázzanak, folytatnom kell a királyi vérvonalat: utódot kell a világra hoznom. Ha kudarcot vallok, nagynéném, Andais királynő a faerie trónjára segítheti a fiát, az őrült Cel herceget. Engem pedig könnyedén eltesz láb alól. Hűséges őrök vesznek körül, akik megvédenek, szeretnek, és ha kell, az ágyamba bújnak. De minden próbálkozás ellenére elkerül a gyermekáldás. A gonosz királynő és bizalmasai ellenem szövetkeztek, így testőreimmel visszatértünk Los Angelesbe, remélve, hogy el tudtunk menekülni az udvari intrikák egyre gyülekező árnyai elől. De még száműzetésben sem lehet kicsúszni a sötét szándékkal közeledők markából. Most Taranis király, a faerie Seelie Udvarának hatalmas uralkodója halandók segítségével próbálja meg kézre keríteni testőreimet. De én tudom, hogy támadásának valódi célpontja én vagyok. Megpróbált megölni, amikor gyermek voltam. És most attól tartok, szándékai ennél is rettenetesebbek.

Merry visszatért! Halleluja! Khmm, nos ez a kötete a sorozatnak sokkalta jobb volt, mint az előző, ami konkrétan pornófilm forgatókönyvnek is elment volna. Itt volt minden: akció, politika, kisebb szex, poén, dráma és egy olyan vég, hogy "óóó"!

Alapvetően én is Doyle párti vagyok, mint Merry, de most még jobban megszerettem Rhys-t. Fagy még kérdőjeles, hiszen eddig olyan volt, mint Anita Balkeben Richard: nyafogós. Most nem tudom. Talán majd a következő kötetre megszeretem.

5 csillagot adok néki.

Adatok:
Kiadó: AGAVE KÖNYVEK KIADÓ KFT.
 Oldalszám: 268 oldal
 Megjelenés: 2011
 Sorozat: Merry Gentry (6.)
 Egyéb megjegyzés: puha kötésű, 2.980 Ft, következő kötet (valószínűleg) ősszel

2012. június 10., vasárnap

Robin Kaye: Rómeó, Rómeó

Tartalom: Rosalie Ronaldi minden, csak nem konyhatündér. Dominick Romeo azonban imád főzni, takarítani, elképesztően gazdag és jóképű. Dominick Romeo Donald Trump brooklyni megfelelője, csak éppen rendes frizurája van, szuperül néz ki, és elképesztően gazdag. Egy este munkaruhában beugrik egy vontatókocsiba és hazafelé igyekszik, amikor meglátja a defektes kocsija mellett toporgó, spanyolul szitkozódó Rosalie-t. Felajánlja neki, hogy hazaviszi, és másnap megjavítja az autót. A lánynak fogalma sincs, hogy egy milliomossal beszélt meg randevút másnap estére, és Nick örül, hogy valaki végre önmagáért, nem pedig a pénzéért kedveli. Rosalie tanácsadóként segít a csőd szélére sodródott vállalkozásokon, és az egyik új ügyfele pont egy olyan autókereskedés, melyre Nick is szemet vetett. A férfinak mielőbb színt kell vallania, nehogy a lány rájöjjön a titkára, de sehogy sem bírja rászánni magát. Sok vicces fordulat után végre mindketten rájönnek, hogy az ég is egymásnak teremtette őket.

Rómeó, Rómeó. *tűnődik* Hogy én mennyire imádlak! *-* Ilyen pasi nincs!! Sorolom: takarít, szerel, szeret, gondoskodik, gazdag, jóképű, humoros... Ismétlem magam: ILYEN NINCS! De attól még jó róla olvasni! :D Imádtam, mikor Lee-vel veszekedtek, olyan üdítő volt, hogy azért mégsem olyan tökéletes az a tökéletes (de jól jött ki).

A történet különben egy sima limonádé. Nincs benne vámpír/vérfarkas/túlvilági hacuka, se nindzsák, esetleg titkosügynökök, még a világot sem mentik meg, mégis teljesen elszórakoztat!

Egy nagy igazság nőknek:
"– Tudod, mit mondok mindig?
– Hogy a férfiak mind disznók?
– Nem. Azt, hogy soha ne menj hozzá olyan pasihoz, akinek a szeretője voltál, mert arról tudod, hogy csalja a feleségét." - 5 csillogó csillag! :)

Adatok:
Kiadó: Victoria Könyvek
Oldalszám: 328 oldal
Megjelenés: 2011
Sorozat:
Egyéb megjegyzés: puhatáblás, 2599 Ft

Patrick Ness: Kés a Zajban

Pff... Mostanában teljesen el vagyok havazva. Suliban javítók, egy hét múlva ballagás, nagytakarítás, etc. :S Éppen ezért most csak rövidített kritikákat fogok írni.

Tartalom:
MEGDÖBBENTŐEN EREDETI, IZGALMAS, KÜLÖNLEGES KÖNYV A FELNŐTTÉ VÁLÁS VESZÉLYES ÚTJAIRÓL
Todd Hewitt az utolsó fiú Prentissvárosban, ahol állandó, nyomasztó Zajban mindenki hallja a többi ember gondolatát is.
Nincsenek titkok.
De Todd váratlanul tökéletes Csöndre bukkan.
Hazudtak neki, menekülnie kell.
Patrick Ness világszerte népszerű, díjnyertes trilógiájának első kötete végre magyarul.





Az elején szörnyen zavart a rengeteg helyesírási hiba, az agyam mindig ki akarta javítani nem vant nincsre. A káromkodásos effek viszont tetszettek, ötletesen oldotta meg (néhánynál több vulgáris szót is hozzá tudtam csatolni).

A könyv hangulata sötét, nyomasztó, és amolyan "füstös". Konkretizálva (van ilyen szó?) ez annyit jelent, hogy kívülről az egész mutatós stílusú, minden perfektül meg van írva, míg fontos dolgok homályban maradnak. Rengeteg dolog miatt lehetnék dühös (miért nem olvastam el azt az eff könyvet??), de megbocsátok, hiszen nagyon jól szorakoztam, ahhoz képest, hogy csak menekültek, jártak-keltek, mint a Gyűrűk Urában.

Toddot szerettem, de Viola nagyon idegesített. Szinte semmit sem csinál, nem tudunk róla semmit, mégis mintha körülötte forogna a világ... Könyörgöm!

Egyébként a "Hang" is, mint ötlet nagyon tetszett, de én nagyon nem akarnám, hogy a világunkban is elterjedjen. Maradjon csak meg szépen könyv formájában. :) 4 csillag!

Adatok:
Kiadó: Vivandra Könyvek
Oldalszám: 460 oldal
Megjelenés: 2010
 Sorozat: Chaos Walking Trilógia (1.)
 Egyéb megjegyzés: kartonozott, 3500 Ft, következő rész: Válasz és Kérdés
!! Viola korábbi életéről ingyenes rész: ITT!

2012. június 2., szombat

Kerub 1., avagy egy újabb befejezetlen sorozat

A gyereknapon találtam a könyvre, iszonyúan le volt árazva (2999-ről 490-re), ráadásul izgalmasnak ígérkezett a fülszövege. Úgyhogy megvettem, és egy nap alatt ki elolvastam.

A KERUB nevű kémszervezet a második világháborúban jött létre. Utcáról vagy árvaházból valógyerekeket képeztek ki, akik az ellenséges területen hajtottak végre különböző műveleteket. Terroristákat poloskáznak be, bűnözők gépeit hekkelik meg, titkos iratokat másolnak le. Mottójuk: a gyerekekre senki sem gyanakszik.
James Choke és húga Anyja halála után egy intézetbe kerül. Mostohaapja (egy tahó) elviszi majdnem az összes hagyatékot és értéket a régi házukból, és lelécel James testvérével. A fiút sem ejtették azonban a fejére: sikerül feltörnie Anyja páncélszekrényét, és elrejtenie a lét (Hála néked, Danielle Steel). Nemsokára felfedezi az egyik régi KERUB-tag, aki az intézetben dolgozik, és elviszik a kiképzőközpontba. James megfelel a próbáknak, és elvállalja a "gyerekmunkát". Részt vesz a szörnyen nehéz 100 napos kiképzésen, ahol szó szerint kidolgozza a belét, és ahol egy rossz szóért is megbüntetik. Sikerül átmennie. Az első küldetése rögtön nagyon nehéz és bonyolult: Fort Harmony-ba utazik egykori úszómesterével, Amyvel, hogy a hippik közt elvegyülve információt szerezzenek egy terrorista akcióról.

Annyira bírom, hogy mindig a jó sorozatokat hagyják abba. Hála a jó istennek a Tündérkrónikák-at fölkarolta a Cor Leonis (hiszen oly sokan akarták), viszont vannak az ilyen esetek is. Nem tudom mennyien ismerik a KERUB-sorozatot. Én mindenesetre nagyon megszerettem. Izgalmas, akciókban dús, kemény, de nem a véres értelemben, és a  szereplők sem álszentek. Ráadásul nem veti meg a csípős humort sem. Megszerettem a könyvet egy nap alatt, és ez azért jelent valamit nemdebár? *költői kérdés*

A borító ütős, imádom a kígyókat, 10 pontos telitalálat. Gratula a szerkesztőknek!

Többet kéne ilyen könyveket is fordítani, nemcsak azokat az elcsépelt vérszívókat. Az 5 pont kijár érte.

Adatok:
Kiadó: Ulpius-ház
 Oldalszám: 334 oldal
Megjelenés: 2007
 Sorozat: KERUB (1.)
 Egyéb megjegyzés: puhatáblás (ragasztott), 2999 Ft, nem folytatják a sorozatot

2012. június 1., péntek

Újdonságnézőben - 1. felvonás

1., Kendare Blake - Vérbe öltözött Anna
  
"Élők és holtak. Szerelem és halál. Önfeláldozás és gyilkosság… A 17 éves Cas Lowood szokatlan hivatást választ: halottakat öl.
Így tett az apja is, míg el nem pusztította egy kegyetlen kísértet. Cas apja rejtélyes fegyverével, az athaméval együtt a rendkívüli képességet is örökölte, ezért mozgalmas életmódra rendezkedik be boszorkánykodással foglalkozó mamája és Tybalt, a szellemek jelenlétét megérző macska társaságában. A fiú a helyi mendemondákat és a titokzatos események hírét követve nyomoz az élőkre veszedelmes, vérszomjas és bosszúálló holtak után, hogy ártalmatlanná tegye őket.
Így érkeznek meg egy ontariói kisvárosba, Thunder Baybe, ahol a vérbe öltözött Anna szedi áldozatait. Cas azt hiszi, szokványos esettel áll szemben. Csakhogy a több évtizeddel ezelőtt meggyilkolt, hófehér, vérrel pettyezett csipkeruhában kísértő, örökké 16 éves Anna senkinek sem kegyelmez, aki átlépi egykori otthona, a régi, elhagyott és elátkozott ház küszöbét…"



Megjelenés: 2012.06.07. (Geopen)


Érdeklődési faktor: 5/5 - Több helyen hallottam sok jót róla (többek között Gigi is ajánlja), a történet is izgalmasnak hangzik.

Borító: 5/5 - Gótikus, titokzatos, véres, gyönyörű! :)

Egyéb infók:
- Keményfedeles, 288 oldalas
- Már előkészületben a sorozat 2. kötete (A rémálmok lánya)
- Néhány oldal kíváncsiaknak: ITT
- ELŐRENDELHETŐ

2., Brandon Hackett: Az Ember Könyve

"Háromezer embert ragadtak el egyszerre a Föld különböző pontjairól. Köztük van Attila, a félénk budapesti kamasz fiú, Jurij Vitkov, a magabiztos orosz vállalkozó és annak lánya, a tízéves Aurora is. Háromezer ember, akik most egy élő űrhajó belsejében utaznak, és minden pillanatban egyre távolabb kerülnek a Földtől. Nyomasztó körülmények között élnek összezsúfolódva, erkölcsök nélküli, öntörvényű közösségbe szerveződve anélkül, hogy tudnák, miért kerültek ide, hova tartanak, és milyen sorsot szántak nekik elrablóik. Hamarosan egy számukra felfoghatatlan, idegen világba érkeznek, ahol az evolúció egészen más utat választott magának, és az érkezésük fajok és kultúrák százainak életét dúlja fel. Attila, Jurij és a többiek előtt csak a túlélés lebeg, de előbb-utóbb szembe kell nézniük egy sokkal fontosabb kérdéssel. Vajon sikerül-e megőrizniük az emberi mivoltukat?"

Megjelenés: 2012, június 7. (Agave)

Érdeklődési faktor: 5/5 - Soha nem olvastam még sci-fit magyar írótól (külfölditől se sokat), mellesleg kíváncsi vagyok, mivel rukkolt elő újra az Agave. Eddig soha nem csalódtam a kiadóban.

Borító: 4/5 Olvastam az Agave honlapján, hogy sokaknak nem tetszik. Szerintem azért nem annyira rossz. A színek szépek, ráadásul tapasztalatból tudom, hogy egy fura borító néha jobban felkelti a figyelmet, mint egy szép.

Egyéb infók:
- ragasztott kartonált, 344 oldal
- ELŐRENDELHETŐ
- Az író honlapja
- Egyéb könyvei: Isten gépei; A Poszthumán döntés

Agave hírlevél







(Nagyításért kattints a képekre)