2012. szeptember 30., vasárnap

Julie Kagawa - The Iron King - Vaskirály

"Meghan Chase-re titkokkal teli sors vár – olyan, amit még kigondolni sem tudott volna.
Valami furcsa mindig volt Meghan életében; már hatéves kora óta, amikor édesapja eltűnt a szeme elől. Az iskolában sem tudott teljesen beilleszkedni… és otthon sem. Amikor egy gyanús idegen kezdi távolról figyelni, és tréfakedvelő legjobb barátja egyszeriben a védelmezőjévé válik, Meghan érzi, hogy minden meg fog változni, amit csak ismer. De a valóságot álmában sem tudta volna elképzelni – hogy ő egy mesebeli Tündérkirály lánya, és egyben tehetetlen báb egy öldöklő háborúban. De idővel kiderül, mire hajlandó azért, hogy megmentsen valakit, akit szeret, vagy hogy útját állja egy rejtelmes gonosznak, akivel egyetlen tündér sem mer szembenézni… és hogy megtalálja-e a szerelmet egy ifjú herceggel, aki szívesebben látná őt holtan, semhogy közel engedje jeges szívéhez."


Még nagyon régen szemeltem ki magamnak egy kis prospektusból, de nem jutottam el addig, hogy meg is vegyem - a könyvtár megint beelőzött. És - sajnos - azt kell mondanom, hogy hála az égnek.

Ez a könyv igazán jónak indult. Gyönyörű borító (mindennek alapja), csalogató fülszöveg, és az egyik kedvenc YA kiadóm. Aztán elolvastam 50 oldalt, és bejöttek a klisék és a kopírozás. Igazi fantasy kavalkád kerekedett a könyv közepére, tisztára, mint a Shrek-ben, de beköszön a Narnia is. Néha eléggé zavaró volt, például mit keres Kiméra Sohaföldjén??? Eléggé értelmetlen...

Kezdjük az elején - gimnázium. EZ persze már szinte megszokott, a legtöbb ilyenfajta fantasy suliban játszódik, tehát jó lett volna kicsit egyedibbre alakítani a startot. Következő megálló: kiderül, hogy a legjobb haver tündér, méghozzá a Shakespeare-es Puck, ki más? Egyébként a névről mindig a Holdvilágos Robin jut eszembe, aki sokkalta jobb karakter, mint esetünkben, akármennyire is vicces néha. Team-et azonban most nem fogadnék, hisz mind a kettő fiúnak van számomra taszító tulajdonsága. 

Legjobban talán Kacor-t preferáltam, a szarkasztikus láthatatlan macsekot (Alice Csodaországban feeling). Rajta tényleg sokat nevettem, és szeretem is.

Hősnőnk azonban kikészítő volt. Bátorság, tartás a béka popsija alatt, a nyelve sem olyan éles, amilyennek szeretem. Tudom, nem lehet minden nőnek plafonig érő visszabeszélőkéje, de azért azt el lehetne várni, hogy értelmesen beszéljen, vagy hogy legyen stí-lu-sa. Ez alap.

Összességében 3 csillag, mert eléggé pofára ejtő volt az élmény.


Adatok:
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó - Vörös Pöttyös
Oldalszám: 372 oldal
Megjelenés: 2012
Sorozat: Vastrón (1.)
Egyéb megjegyzés: Puhakötésű, 3999 Ft

2012. szeptember 29., szombat

Hősnők viadala - két hét múlva!

Szerintem még mindenki emlékszik az Álompasik viadalára, nemigaz? Akkoriban nem sikerült a blogomnak helyet foglalnia ennek az eseménynek, de most gyors voltam, úgyhogy két hét múlva itt, a Sötét Lélek Naplójában is olvashatók lesznek a heti állások!
Személyes megjegyzésként még idebiggyeszteném, hogy nagyon örülök, hogy a lányoknak is van saját kihívásuk, mivel a legtöbb értékelésben is csak a fiúkat emeljük ki, hiszen a legtöbb könyvblogos nő. Mindenesetre ez a viadal nehezebb lesz az én szemszögemből nézve.

Tehát már most érdemes kitalálni, kit jelöltök, nehogy később megbánjátok a sorrendet!

A startpisztoly október 8-án dördül el!

Szabályok (mert az mindig kell):
1. Az Álompasik 2012-ből okulva most két kategóriára osztottuk a terepet. Mindenki jelölhet 5 YA (18 év alatti), és 5 felnőtt karakter! Össz-vissz így az eredmény 10 jelölés.
pl: Clary a Végztet ereklyéi sorozatból YA (young adult), míg a Tündérkrónikákból Mac felnőtt hősnő!
2. Jelölést leadni csak egyszer, ismétlem, egyszer lehet! Ellenkező esetben a szavazatot törlésre ítéljük!
3. Műfaji megkötés nincs, a karakter lehet fantasy, sci-fi, romantikus, vagy akár horror könyvbúl előhúzott, ez a viadalban teljesen lényegtelen!
4. A karakterek neve mellé írd oda a könyv/sorozat címét és íróját is, mivel nem vagyunk telepaták sem gondolatolvasók, így a munkánk is nagyban megsegítitek!
pl.:  Katniss mellé odaírod, hogy - Suzanne Collins - Éhezők viadala
5. A jelölést október 13-án ÉJFÉLKOR lezárjuk ,tehát október 8.-ától - 13.-ig tart !
*kiegészítés* A viadal nem itt zajlik, hanem a házigazda blogjában (lásd lent), ahová automatikusan át lesztek irányítva minden körben!

Résztvevő blogok:
Könyvek háborúja, avagy az olvasó visszavág! (Házigazda)
Kelly olvas
Magnolia
Kristina blogja
Casperson olvasmányai
Alsyniai regék
MFKata gondolatai
Akiknek élmény az olvasás
Lylia Bloom
Forró csoki és jó könyv
Wee blogja
Nem harap a...
Secret Dream Time
Sötét Lélek Naplója (Jómagam)
Elhaym blogja
Napi falat


A JÁTÉK MENETE:

1. forduló (Október 8 - 13)
Karakterek jelölése a főblogon

2. forduló (október 15 - 31)
A 16 legtöbb jelölést kapott karaktert 8 random párossá sorsoljuk, közülük fog kikerülni a legjobb 8 mindkét kategóriában.
okt. 15-17. - 1. páros
okt. 17-19. - 2. páros
okt. 19-21. - 3. páros
okt. 21-23. - 4. páros
okt. 23-25. - 5. páros
okt. 25-27. - 6. páros
okt. 27-29. - 7. páros
okt. 29-31. - 8. páros

3. forduló (november 1 - 9)
A 8 - 8 karaktert újabb 4-4 párossá sorsoljuk és mehet a szavazás.
nov. 1-3. - 1. páros
nov. 3-5. - 2. páros
nov. 5-7. - 3. páros
nov. 7-9. - 4. páros

4. forduló (november 10 - 14)
2 - 2 párost párbajoztatunk.
nov. 10-12. - 1. páros
nov. 12-14. - 2. páros

5. forduló (november 15 -17)
VÉGSŐ PÁRBAJOK

A viadalon érdemes résztvenni, mivel a szavazók között nyereményeket sorsolunk ki!

Kérdéseket hozzászólásban, vagy a blog chatfalára lehet írni!

2012. szeptember 20., csütörtök

Nalini Singh: Angyalkard

Ismételten egy könyvtári könyv.

"A folyóban talált vámpírfej ügye a Vámpírvadász Céh fennhatósága alá tartozna, de Raphael arkangyal jobbkeze, Dmitri ösztönei azt súgják, neki kell vezetnie a nyomozást. Van valami az áldozat bőrére tetovált, titokzatos írásban, ami régmúlt idők szörnyűségeit idézi fel benne.
A Céh Honort küldi, hogy segítsen megfejteni a jeleket, de a szörnyű támadás és kínzások során megtört vadász nem áll készen arra, hogy együtt dolgozzon a kegyetlenségéről és sötét embertelenségéről hírhedt vámpírral; még akkor sem, ha gyermekkora óta megmagyarázhatatlanul vonzódik a férfihoz.
A Honor elrablói és a vámpírfej eredete utáni nyomozás során feléled a múlt, pedig egyikük sem akarja újra átélni annak borzalmait. De a fájdalomba gyönyör is vegyül…"


 Dmitri-t, a veszélyes, egyben szemtelenül jóképű vámpírt már az első kötetben megszerettem, és nagyon vártam az ő könyvét. Eddig a mellékszereplőknek nem voltak külön történetük, bár az Angyali szárnyalásban olvasható egy novella Galen-ről (még nem olvastam, de várólistás).

Kezdeném a női karakterrel, mert - talán meglepő - ugyan kevés kedvenc feminim szereplőm van, de Honor bekerült a top 10-be. Csípős nyelvű, szarkasztikus humorú, akit fekete köpenyként terít be a szörnyű múlt. Ugyanis szegény Honor-t két hónapig tartották fogva a vámpírok, és használták kényükre kedvükre. Belegondolni is szörnyű. Amikor azonban kiszabadították, és testileg felépült hatalmas akaraterőről és bátorságról tett bizonylatot. Példaértékű karakter, annyi szent!

Dmitri múltja is hasonló borzalmakkal volt tele, így nem csoda, hogy Honor-ral rokonlelkek. Persze, volt másik ok is, de azt inkább nem spoilerezem. A vámpír hozza a formáját, szexi, pimasz, és most egy kicsit romantikus (nem összetévesztő a nyálassal!).

A könyv mindenképpen a múlttal foglalkozik a legtöbbet, de van benne akció, vérontás, de csak mértékkel, valamint a megszokott romantika Dmitri-módra, egy kis lelkizés, és voilá! Kész egy tökéletes szórakoztató, romantikus regény.

Mindenképpen jár a 6 csillag.

Adatok:
Kiadó: Egmont-Hungary (Dark
Oldalszám: 440 oldal
Megjelenés: 2012
Sorozat: Angyali vadász (4.)
Egyéb megjegyzés: Puhakötésű, 3999 Ft

2012. szeptember 18., kedd

Simon Elkeles Magyarországon (!!!)

Rajongók figyelem!
Simon Elkeles a következőket posztolta:

"Check my website for upcoming events in:
Columbus, Ohio
James Island, South Carolina
Las Vegas, NV
Charleston, South Carolina
 Hungary! (coming in November)"


A dedikálás november végére, és december elejére várható!
Egyéb: A vonzás szabályai várható megjelenése: okt. 8!

Az infót köszönöm Hisztis Manó-nak!

(https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=411154355614027&id=101698336559632)

2012. szeptember 13., csütörtök

Cassandra Clare: Üvegváros

"Hogy megmentse édesanyja életét, Clarynek el kell utaznia az Üvegvárosba, az Árnyvadászok ősi otthonába, még ha engedély nélkül belépni a városba a Törvénybe is ütközik, márpedig a Törvény megszegése halált jelenthet. Ha ennyi nem lenne elég, Jace nem akarja, hogy ott legyen, Simont pedig börtönbe vetették az Árnyvadászok, akik igencsak gyanúsnak találnak egy vámpírt, akinek nem árt a napfény. Ahogy Clary egyre többet tud meg családja múltjáról, szövetségesre lel Sebastian, a titokzatos Árnyvadász személyében. Valentine minden erejével azon van, hogy örökre megsemmisítsen minden Árnyvadászt, nekik pedig csak akkor van esélyük vele szemben, ha összefognak örökös ellenségeikkel. De félre tudják-e tenni gyűlöletüket az Árnyvadászok és az Alvilágiak, hogy együttműködhessenek? Miközben Jace rádöbben, mi mindent hajlandó kockára tenni Claryért, vajon a lány újonnan meglelt képességeivel segíthet-e megmenteni az Üvegvárost bármilyen áron?
A szerelem halálos bűn, és a múlt titkai is végzetesnek bizonyulnak, amikor Clary és Jace szembenéz Valentine-nal a New York Times nagysikerű sorozatának, "A Végzet Ereklyéi"-nek utolsó darabjában."

A sorozatot szeretem, de nem amolyan rajongásszerűen, egyszerűen csak tetszik. Eddig nem a romantikáért olvastam, hanem a fantasztikus világszerkezetéért, de ez a könyv nagyot csavart a dolgon.

Ott folytatódik tehát a történet, ahol a második félbeszakadt, azaz Clary készül Üvegvárosba megmenteni az anyját. Ééés rögtön bele is lendülünk. Kaptunk egy szép harci jelenetet, ami miatt két szálra bomlanak a szemszögek - az egyik szemszög Clary-é, a másik Simon-é. Mindig is Team Simon voltam (ez most sem változott), így nagyon örültem, hogy végre vannak csak róla szóló részek is a könyvben. Jár a nagy pirospont!

A következő papírlapokon megismerkedhetünk további két szereplővel is - egyik sem nagyon szimpatikus.
Továbbá szóba kerül a múlt, és megtudunk egyet s mást Jace-ről, Jocelyn-ról, és Valentine-ról. Aki olvasta az első részt annak már csak ezért is ajánlott folytatni a sorozatot.

Valentine közel sem egy lepattintott főgonosz, - ahogy megtudhattuk - neki is ugyanolyan érzései vannak, mint bármelyikünknek. Legjobban egy diktátorhoz lehetne hasonlítani: mindkettő személyiség hidegvérű, intelligens (jobbik esetben), csak egy teljesen más világnézetük van, mint az átlagembernek. Valószínűleg ez a tény teszi fantasztikus, egyben ellenszenves karakterré.

A romantika itt már csöpögött rendesen, de meglepő módon ez nem rontott az olvasás élményén. Ugyanolyan izgalmasnak volt mondható, mint a tényleges akció. [[SPOILER]] A Team Jace-esek örülhetnek...

Érdekesség a molyról:
1. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján.
4. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján.
9. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján.

Összességében megérdemli a 6 csillagot.



Adatok:
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó - Vörös Pöttyös Könyvek
Oldalszám: 504 oldal
Megjelenés: 2011
Sorozat: A végzet ereklyéi (3.)
Egyéb megjegyzés: Puhakötésű, 2999 Ft

2012. szeptember 9., vasárnap

Rob Thurman: Holdvilág

Visszatérek a saját szavas tartalom ismertetéshez, mert EZ a könyv nemhogy megérdemli, de jár neki!

Na tehát, van Cal és Niko, a világ egyik legjobban összeszokott bérgyilkos testvérpárja. Miután legyőzték az Auphe gonosz tünde nemzetségét belefognak egy hatalmas összegekkel kecsegtető vállalkozásba, mivel eléggé le vannak égve - be kell épülniük a vérfarkasok közé. Ez a lépés azonban olyan görgeteget indít le a hegyről, ami eltiprással fenyeget. A vérfarkas maffia ugyanis egyáltalán nem kíméletes, eltipor mindenkit, akik az útjukban állnak. A dominanciaharc kellős közepében azonban emberrablás történik, váltságdíjat követelnek, méghozzá egy ősrégi mágikus korona formájában, ami történetesen a beépítésről mit sem tudó Cerberus mancsában van. Végül, de nem utolsó sorban egy költői kérdés: Tényleg elpusztult minden Auphe?

Az előzetesekről: Képes voltam kilenc teljes hónapot várni, míg ez a könyv a kezembe került! Persze, én mindent megpróbáltam. Sorolom: rágtam füleket, hosszú szónoklatokat tartottam, miért jó ez a könyv, és miért kell nekem, kétségbeestem, könnyeztem (egy kicsit), majdnem sikítottam, de persze a végeredmény megint a könyvtár lett. Ha lesz pénzem, és ha végre elmehetek könyvesboltba, akkor én...

Fúha! Miért is ajánlom e sorozatot? Lássuk csak. Elláthat téged bőven adrenalinnal, a történet pörgős, cselekménydús,  nyaknyiszálós, kibelezős, egyszóval véres, de még pont határeset, emellett gyúrhatsz hasizomra, mert irtó jó poénok csattannak, lubickolhatsz a fantáziában, végül, de nem utolsó sorban pedig kaphatsz egy mintapéldányt a tökéletlen testvérszeretetről, ami valahogy mégis tökéletes. Ja, és említettem Cal milyen jóképű? Nem? Na, most megmondtam.

Auphe
A krimi oldalát is csak isteníteni tudom. A végén attól a váratlan fordulattól majdnem szívrohamot (na jó, szívritmuszavart) kaptam! Csavaros, de nem az amolyan nyomozósan, hanem a maga nyerseségében. Több ilyen regény kellene, és máris telítve állnának a könyvesboltok.
 Ismételten kiemelném Niko és Cal testvérkapcsolatát. Szerintem tényleg igazi példaképekké kéne őket avanzsálni, hiszen minden megvan közöttük, ami szükségeltetik. Kisebb csínyek, segítőkészség és önfeláldozás a másikkal szemben, szarkazmus. A végeredmény fantasztikusabb, mint hinnéd.

A könyvet köszönöm, FFG és Timus kampányának, akik lehetővé tették, hogy ez a brutálisan jó sorozat folytatódhasson! 

Természetesen jár a 6 csillag! :)

Adatok:
Kiadó: Tuan Kiadó
Oldalszám: 320 oldal
Megjelenés: 2011
Sorozat: Cal Leandros (2.)
Egyéb megjegyzés: Puhakötésű, 2990 Ft

2012. szeptember 8., szombat

Patricia Briggs: Megszólít a Hold

"Mercedes Thompson autószerelő Tri-Citiesben, műhelyében lepukkant verdák helyrepofozásával keresi kenyerét, és kedvtelésből Volkswagen Bogarakat ment meg az enyészettől. Időnként kisétál a sivatagba, ruháit egy bokor alá rejti, és átváltozik prérifarkassá, hogy nyulakat meg pockokat kergessen. Mercy ugyanis járó az Észak-Amerikai kontinens ősi természetfeletti népeinek leszármazottja, akit vérfarkasok neveltek fel. Amikor Mercy egy fiatal vérfarkas tetemébe botlik házának ajtaja előtt, valamint a szomszédjában lakó alfahímet is kis híján megölik, lányát pedig elrabolják, nevelőapjához, valamint fiatalkori szerelméhez fordul segítségért. Vérfarkasok, vámpírok, boszorkányok és egyéb mágikus lények között vezet Mercy útja ebben a fantasztikus regényben, amely nem mentes sem haláltól, sem szerelemtől."

Unalomból vettem ki a könyvtárból, nem támasztottam semmilyen elvárást a könyvvel kapcsolatban. Persze, többször láttam emberek kezében, de nem gondoltam volna, hogy tényleg tetszene.Összegezve? Bejött!

Az egész kezdődik egy olyan mondattal, hogy "A természetfeletti seggeket szétrúgó főhősnők népes világában kétségtelenül Mercy a legjobb." De volt egy olyan ajánló, ami Anita Blake első korszakára utalgatott. Ez mind szép és jó lenne, de Mercy egy teljesen más karakter, mint AB.

A történet pörgős, de közel sem annyira véres, mint ahogy azt a borítón állították. Az első ötven oldalon van egy torokátharapásos halál aztán egy túladagolásos baleset és egy kis közelharc, majd a végén szintén egy ütközet, zárásként meg egy nyaktörés. Ennyi.

Leginkább a nyomozásra koncentrálódunk. Csuda jó volt, csupán a végén jöttem/jöttünk rá, ki rabolta el Adam lányát. (Apropó, Team Adam.) Addig kaptunk egy nagy adag információt több szereplőről és a múltjukról.

A világot csupán aprólékosan kapjuk meg, és van néhány dolog benne, amit jó lett volna jobban kidolgozni.

A szereplőről. Mercedes nem lett kedvenc női karakter, de meg kell mondani, van azért vér a pucájában. A szerelmi élete is előkerült, de csupán halványan. Samuel, a régi párszerűsége is bekerül a képbe, de úgy látszik, Mercy-nek sikerült túllépnie rajta úgy, ahogy. Van egy másik hím is a történetben - Adam. Na, ő már nagy kedvenc. Szarkasztikus, száraz, picit cinikus, de összességében aranyos pofa. Van egy nagyon aranyos üzenete Mercy-hez, ami egyben kedvenc is lett:
"MS. THOMPSON TARTSA TÁVOL A JÓSZÁGÁT A BIRTOKOMTÓL! HA MÉG EGYSZER MEGLÁTOM, MEGESZEM."

Összességében 4 csillag.

Adatok:
Kiadó: Agave Kiadó
Oldalszám: 266 oldal
Megjelenés: 2011
 Sorozat: Mercedes Thompson (1.)
Egyéb megjegyzés: Puhakötésű, 2999 Ft

2012. szeptember 4., kedd

J. R. Ward: Éjsötét szerető

"Az éjszaka sötétjében halálos küzdelem folyik a vámpírok és a vadászok között. A Fekete Tőr Testvériség hat vámpírharcosa felesküdött rá, hogy megvédi a vámpírokat a rájuk törő ellenségtől. Vezetőjük, a jóképű, emberfeletti erővel bíró Wrath maradt az egyetlen tisztavérű vámpír a Földön. Szülei gyilkosait keresi, hogy végre kiegyenlítse a számlát. Küldetése során találkozik a gyönyörű Beth-szel, aki mit sem tud származásáról: nem sejti, hogy félig vámpír. Wrath-nak be kell vezetnie a lányt a halottak világába, hiszen ez az öröksége, a sorsa. Egy új érzés, a testét gyötrő nyugtalanság miatt Beth képtelen ellenállni a veszélyesen vonzó férfinak, aki éjszakánként meglátogatja, ám történetei a Testvériségről és a vérről megijesztik. A férfi érintése lángra lobbantja Beth-t, ám ez egy fenyegető, mindkettőjüket felemésztő vágy...
Kettejük szerelméről, erotikus szenvedélyéről szól a Fekete Tőr Testvériség sorozat lebilincselő első könyve, mely az elmúlt évek legnagyobb romantikus bestsellere lett világszerte."


Ez a sorozat annyira híres a molyok között, hogy eléggé elszégyelltem magam, hogy én még nem olvastam. Több hétig vártam, hogy a könyvtárban is bent legyen. Végül, amikor végre ki tudtam venni (mellékesen jó rongyosan), a könyvtáros nénike rám bámult, kérdezve, hogy ezt én TÉNYLEG el akarom olvasni. Most mondhattam volna azt, hogy neeem, azért vettem ki, de végül csak biccentettem. Nem kell a dolgokat túl spilázni.

Egyébként a hölgynek tényleg igaza, volt mert az Éjsötét szerető egyáltalán nem gyerekeknek lett írva (nem mintha érdekelne). A fülszövegben is említik az erotikát, ami itt eléggé jelen van, de nem a Hamilton-féle pornószerűség. Egy picit azért visszavettem volna így is belőle, de egyébként nem volt zavaró.

A történet főszála inkább a világ bemutatására irányult, és csak (erős) mellékszálként volt jelen romantika. Olvashattunk rögtön az elején egy rövidebb, de annál robbanósabb akciót (szó szerint értendő). A következő pillanatban belekukkanthattunk a "gonosz" - jobban kifejezve, az ellenség - fejébe. Mindig is imádtam az ellentétes pólusokat olvasni főleg, ha az a pólus negatív. Újabb jó pont tehát a könyv javára.

Jöjjenek a karakterek. Kezdjük Wrath-tal, aki egyáltalán nem rágta be magát a szívembe. Az okés, hogy a vámpírok között a főmufti, és hogy vak is, meg magányos, és minden... De számomra a jelleme nagyon laposra sikeredett. Nemrég olvastam róla egy novellát róla, és meg kell mondani ott már kifogástalanul lett ábrázolva. Beth-t, a főhősnőnket azonban sokkal jobban bírtam, akármennyire is el van maradva izommal és méterrel. Neki legalább pszichésen sem labilis a lelkivilága.

Kedvenc azonban mindenképpen Zsadist lett. És tudom, már megint a legsötétebb antihőst kellett kifognom, de ez van. Mogorva, veszélyes, és mindenképpen jól néz ki, akármennyire is hiszi Z az ellentettjét. Mondhatni imádnivaló cukipofa. Alig várom az ő könyvét.

Összesítve jó első könyv, de jobban is meg lehetett volna írni. 4 csillag.


Adatok:
Kiadó: Ulpius Kiadó
Oldalszám: 528 oldal
Megjelenés: 2008
Sorozat: Fekete Tőr Testvériség [FTT] (1.)
Egyéb megjegyzés: Puhakötésű, 2999 Ft

MEGJEGYZÉS
Ez volt az 50. poszt. :)

2012. szeptember 1., szombat

Jon Courtney Grimwood: Száműzött angyal

A pusztító angyal után (1. könyv) nem hallottam semmi információt az elkövetkező megjelenésekről, így amikor szemen ütött a könyvtárban, igencsak meglepődtem. //Az olvasása előtt derítettem ki - még április környékén adták ki. Hoppá!//

"Jon Courtenay Grimwood, a többszörösen díjazott regényíró Assassini-trilógiájának második kötetében tovább bonyolódik a középkori Velence titkos történelme.
Miközben a bizánci és a német-római császár egymással hadakozik a városállam birtoklásáért, Velence sorsa három ember kezében van.
A frissen lovaggá ütött Sir Tychóéban, aki legyőzte ugyan a mameluk támadókat, de nem tudja elérni, hogy a nő, akit szeret, viszontszeresse. A gazdag és elkényeztetett Lady Giuliettáéban, Tycho szíve hölgyének kezében, aki tizenhat évesen megözvegyült egy kisgyerekkel. Végül egy kolduslányéban, aki a sírból tért vissza, és Sir Tychóhoz hasonlóan nem bírja a napfényt…
Együtt kell – a velencei udvar ármányos csapdáit kikerülve – legyőzniük a fenyegető veszélyt. A shakespeare-i szálakban is igen gazdag történet egyszerűen letehetetlen!"


Sokkalta jobbra sikeredett, mint az első kötet, bár az is nagyon tetszett. Kezdjük azzal, hogy nem kerültek képbe újabb szereplők, emiatt tehát könnyebben képben maradtam, ki kicsoda, és kevesebbszer kellett használnom a könyv elején található családfát. A nyelvezete is érthetőbb, ami az újabb fordító érdeme lehet. Köszönet Farkas Veronikának!

A világ a megszokott hangulatot hozta, - sötét, borongós, véres - fantasztikus. Ami szintén dícséretére válhat, az a több helyszínváltás. Ezenkívül kicsit belebonyolódhatunk XV. századi fantasy-ba is. Tycho-ról is egyre több minden derül ki, a történet is tart valamerre, ami ugyebár jó pont.

Az első kötet inkább bevezető volt, mint kidolgozott - sok volt benne az összevisszaság. Elcsattant egy lanyha kis romantika, de leginkább tömény infó és vér volt. Azonban (!!) mégis valahogy jóra sikeredett. (Ezt a tényt mondjuk sokan vitatják...)

A romantika is előtérbe kerül. Ez persze nem meglepő, hiszen a mai kor fantasy könyveiben szinte kivétel nélkül megfordul a csöpögés. A száműzött angyal-nak viszont sikerült elérnie, hogy meglegyen a szerelmes szál, de inkább a durvább formában, mint folyékonyban, ami nemhogy újdonság, de egyben felfrissülés is.

Továbbra is kedvenc sorozat maradt tehát a bérgyilkosok sorozat, Tycho kedvenc karakter, és ez megint egy 6 csillagos könyv.


Adatok:
Kiadó: Jaffa Kiadó
Oldalszám: 364 oldal
Megjelenés: 2012
Sorozat: Assasini-trilógia (2.)
Egyéb megjegyzés: Puhakötésű, 2980 Ft