2012. szeptember 20., csütörtök

Nalini Singh: Angyalkard

Ismételten egy könyvtári könyv.

"A folyóban talált vámpírfej ügye a Vámpírvadász Céh fennhatósága alá tartozna, de Raphael arkangyal jobbkeze, Dmitri ösztönei azt súgják, neki kell vezetnie a nyomozást. Van valami az áldozat bőrére tetovált, titokzatos írásban, ami régmúlt idők szörnyűségeit idézi fel benne.
A Céh Honort küldi, hogy segítsen megfejteni a jeleket, de a szörnyű támadás és kínzások során megtört vadász nem áll készen arra, hogy együtt dolgozzon a kegyetlenségéről és sötét embertelenségéről hírhedt vámpírral; még akkor sem, ha gyermekkora óta megmagyarázhatatlanul vonzódik a férfihoz.
A Honor elrablói és a vámpírfej eredete utáni nyomozás során feléled a múlt, pedig egyikük sem akarja újra átélni annak borzalmait. De a fájdalomba gyönyör is vegyül…"


 Dmitri-t, a veszélyes, egyben szemtelenül jóképű vámpírt már az első kötetben megszerettem, és nagyon vártam az ő könyvét. Eddig a mellékszereplőknek nem voltak külön történetük, bár az Angyali szárnyalásban olvasható egy novella Galen-ről (még nem olvastam, de várólistás).

Kezdeném a női karakterrel, mert - talán meglepő - ugyan kevés kedvenc feminim szereplőm van, de Honor bekerült a top 10-be. Csípős nyelvű, szarkasztikus humorú, akit fekete köpenyként terít be a szörnyű múlt. Ugyanis szegény Honor-t két hónapig tartották fogva a vámpírok, és használták kényükre kedvükre. Belegondolni is szörnyű. Amikor azonban kiszabadították, és testileg felépült hatalmas akaraterőről és bátorságról tett bizonylatot. Példaértékű karakter, annyi szent!

Dmitri múltja is hasonló borzalmakkal volt tele, így nem csoda, hogy Honor-ral rokonlelkek. Persze, volt másik ok is, de azt inkább nem spoilerezem. A vámpír hozza a formáját, szexi, pimasz, és most egy kicsit romantikus (nem összetévesztő a nyálassal!).

A könyv mindenképpen a múlttal foglalkozik a legtöbbet, de van benne akció, vérontás, de csak mértékkel, valamint a megszokott romantika Dmitri-módra, egy kis lelkizés, és voilá! Kész egy tökéletes szórakoztató, romantikus regény.

Mindenképpen jár a 6 csillag.

Adatok:
Kiadó: Egmont-Hungary (Dark
Oldalszám: 440 oldal
Megjelenés: 2012
Sorozat: Angyali vadász (4.)
Egyéb megjegyzés: Puhakötésű, 3999 Ft

Nincsenek megjegyzések: