2012. október 14., vasárnap

Laurell K. Hamilton: Fekete vér

"Anita Blake, nekromanta és vámpírhóhér a világ előtt, szukkubus és vérpán a barátai és szeretői körében, most jó barátként kerül nehéz helyzetbe. Egyik legjobb barátja és egyben szeretője, Jason apja haldoklik. Anita elkíséri hát szülővárosába, hogy örökre elköszönhessen a goromba szülőjétől, aki mintha soha nem olyan fiúra vágyott volna, mint Jason. És ha a családi béke felélesztése nem lenne elég nehéz feladat, kiderül, hogy Asheville nagy szülötte, az elnökjelölt-várományos kormányzó is éppen most utazott haza családjával, hogy itt ülje meg fia lakodalmát, aki a megtévesztésig hasonlít Jasonre. Sajnos, Keith Summerland nem éppen minta-vőlegény, és nemcsak a sajtó érdeklődik minden lépése iránt. Lehet, hogy az élet ismétli önmagát, és Jason megint hasonmás/unokatestvére és volt iskolatársa miatt kerül bajba? És vajon ki vagy mi ébresztette fel Anitában a vértigriseket? Csak annyi biztos, hogy néha még a legnagyobb ellenségünknek is hasznát vehetjük."

Azt hittem, ez a könyv teljes egészében Jasonről fog szólni. Nem először tévedtem. Valóban volt róla és a családjáról szó, de csak minimálisan, amit nagyon sajnáltam. Jason sosem volt a szívem csücske, de
egyértelműen jobban szeretem, mint Nathanielt.

Persze, voltak benne jó pontok is. Az szinte már a sorozathoz tartozó szex most sikerült takarékra csavarni, de így is képbe került a baráti ÉS a mágikus szeretkezés. Előbbi az elején utóbbi a közepén jött a képbe. Ehhez kapcsolódik egy frissítés is: ugyanis a Harlekinben még emlegettem, hogy nem lesz több lepedőpartner. Mégis lett, és nem is egy, hanem rögtön kettő, mindegyik vértigris!

Ágyakrobatikán kívül azonban eléggé kevéslettem a történetet, ugyanis az egész annyiból állt, hogy (közepétől kezdem, mert az eleje elhanyagolható) - hotelbe mennek, paparazzik, korházba mennek, családi frusztráció, vissza a szállásra, paparazzik, szobába, majdnem szex, lánybúcsúztató, lelki szenvedés, szoba, Sötétség Nagyanyja, oltári nagy mágikus szex, amnézia, Richárd, balhé, Anitáék elrablása, öldöklés, Jasont megnyúzták, családi kibékülés, éééés ennyi! Ebből az egészből az érdekesebbbek talán a Vámpírok Ősmamija (bár már őt se tudom nagyon hova tenni), és a vége felé a bimmbumm-party. Ha nagyon össze akarom számolni, körülbelül 50 oldalt, ha kitesz ez a két elem. A többi Anitának kedves picsogás, lelkizés, és a már hobbivá fajuló szex.

Mit hiányoltam? Szerintem ne soroljuk.

Mindezek után azért eléggé meglepő a 3 csillag.

Adatok:
Kiadó: Agave Könyvek
Oldalszám: 360 oldal
Megjelenés: 2010
Sorozat: Anita Blake (15.)
Egyéb megjegyzés: Puhakötésű, 3280 Ft

Nincsenek megjegyzések: