2013. január 17., csütörtök

L. J. Smith: Bájolók

"Thea és Blaise Harman unokatestvérek, gyönyörűek – és boszorkányok; abban különböznek, hogy Thea a fehér, Blaise viszont a fekete mágiához vonzódik. Ő az, aki igéző varázslataival magába bolondítja és őrült tettekre készteti a fiúkat, emiatt gyakran kell iskolát változtatniuk. Az új helyen Thea lelki társát, Ericet szemeli ki magának, így akarja elválasztani a húgától – hiszen a fiú ember, és a Törvény tiltja az ilyen szerelmet. Thea ellenvarázslathoz folyamodik, ám eközben elszabadít egy bosszúálló szellemet, és ezzel Eric életét is veszélybe sodorja. Mindez persze nem maradhat rejtve a boszorkányok Belső Köre előtt… A büntetés elkerülhetetlennek látszik.
A Night World sorozat harmadik kötetének nem a vámpírok, hanem az a két 17 éves boszorkány a főszereplői, akiket már megismerhettünk A titkos vámpírban. L. J. Smith története ezúttal is egy nagy szerelemről szól, közben izgalmas információkat ad a boszorkányok mitologikus történetéről és az Éjszaka Világában elfoglalt helyükről is.
Mert boszorkányok nincsenek vannak!"


Már eléggé szkeptikusan állok elébe a sorozatnak.Az első egy csillagos lett, és valami irtózatos élmény volt. A második 2 csillagos, és bár fejlődni látszódott, most bizonyosodott, hogy csak csalfa ábránd volt.

A történetet nem tudnám egy szóban összefoglalni: az egész egy nagy logikátlan, élvezhetetlen habostorta, ami annyira gejl, hogy megakad a torkodon a falat.

Adott két boszorkány, Thea és Blaise, akik nem vér szerinti nővérek, mégis szinte ugyanolyan a külcsínjük, kivéve a hajuk színét. Blaise a tipikus rosszkislány, minden fiút magának akar, és bűbájjal szinte kivétel nélkül meg is szerzi magának az összes hímet, akiket később valami igazán rosszaságra rávesz (példa: az iskola felgyújtása). Emiatt szinte mindenhonnét kirúgatja magát (hogy honnét jönnek rá, hogy ők voltak a bűnösök, azt én nem tudom), és Thea (akinek mintha valami probléma lenne odafent) is mindig vele száll, és persze nincs annyi vér a pucájában, hogy megmondja a tutit "nővérének", vagy lekeverjen neki egy pofont. A boszicsalád viszont igen kemény eszközökhöz folyamodik, megmondják, hogy van egy utolsó lövésük: ha a következő gimnáziumból is kiteszik a szűrüket, mennek a nagymamihoz büntibe. Nagymami viszont igen tökös csaj, szinte mindenki féli erejét.
(A fenti bekezdést szépen besűrítette az írónő két oldalba.)

Innen kezdődnek a gondok. Rögtön az első nap Thea beleszeret egy emberfiúba, Eric-be, az is viszont szereti Theát, de ez a kapcsolat nem jöhet létre, lévén a fiú egyszerű, a lány meg boszorkány. És persze ez is egy szerelem első látásra. Amit már úgy unok! Na, de mindegy. Ide biggyesztenék egy idézetet is, mit gondolnak a boszorkák rólunk: "...hiszen az emberek nem valami okosak." Bocsánat, de ez kicsit kiverte a biztosítékot.

Thea úgy gondolja, ki tudja valahogy cselezni az Éjszaka Világát, de Blaise közbelép csáberejével, és szinte minden kemikáliát bevet, hogy a fiú őbelé szeressen, de nem használ semmi, sőt, a fiú arra is rájön, hogy Thea boszorkány. Ez a része a történetnek elveszi a felét. A másik felében Thea valami idióta oknál fogva elereszt egy gonosz szellemet a halloween, azt "vadásszák" le, majd összeül a boszitanács, (hiszen őket se ejtették a fejükre), hogy kimondja a pár felett a halálos ítéletet, de Blaise ezt megakadályozza egy "csellel". A végeredmény: az Éjszaka Világ megint nyugis lesz, Thea és Eric megmenekül. Hip, hip...

Nem, és nem akarom több Smith-t. Soha. 2 csillag.


Adatok:
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó - Vörös Pöttyös Könyvek
Oldalszám: 212 oldal
Megjelenés: 2012
Sorozat: Night World (3.)
Egyéb megjegyzés: Puhakötésű, 2299 Ft

Nincsenek megjegyzések: