2013. január 26., szombat

Újdonságnézőben (8)

Karen Chance: A hajnal átka (Cassandra Palmer 4.) - 2013. január 31.
"Noha Cassandra Palmer nagy hatalommal bíró Pythiává vált, ez egyáltalán nem készteti visszavonulásra azokat, akik a halálát kívánják. A természetfeletti lények világában kevesen örülnének annak, ha az önfejű Cassie foglalná el a legfőbb jövőbelátó posztját – és minden tőlük telhetőt el is követnek, hogy mielőbb eltegyék láb alól.
A vámpírok Szenátusa támogatja ugyan Cassie-t új tisztségében, ám az általuk biztosított védelemnek ára van: szövetségre kell lépnie a szexi vámpír nagymesterrel, Mirceával, aki saját tulajdonaként tekint a lányra.
Ám még a vámpíroknak is komoly gondot okozhat Cassie életének megóvása, hiszen Apollo, az önjelölt istenség, a Pythia hatalmának forrása az ellenfelük. Hogy megmentse saját életét – és mellesleg a világot – Cassie-nek szembe kell néznie teremtőjével…"


Új szerzők a Cor Leonis-nál! :)

YA szekció:
Alaya Dawn Johnson, Morgan Matson
Szépirodalom:
Jasper Fforde, Junot Díaz, Syrie James
Fantasy:
Karen Chance, Trudi Canavan

Michael J. Sullivan: Avempartha (Riyria krónikák 2. kötet) -  2013 május
"Bár nem jutott a Tövisek Hercege magasságába, de itthon is szépen startolt a Riyria krónikák tavaly ősszel. Ez ugyan nem volt túl rég, de már most sokan várják a folytatást, ezt el is hozzuk nektek.
Az Avempartha a külföldi olvasói értékelések alapján jelentősen jobb mint a Trónbitorlók, amely értékeléseinek átlaga 3.98%-on (a maximális 5-ből) áll jelenleg a Goodreads-en, a folytatásé pedig 4.21%-on! Ez a két kötet jelent meg egyben Theft of Sword címmel, amelynek átlaga 4.18%-on áll.
Az Avemparthában ismét viszontláthatjuk Ezrahaddont, a remekül eltalált varázsló karaktert, és ezúttal az elfek is nagyobb szerepet fognak kapni."
forrás: facebook

Dan Wells: Szörnyeteg úr (Nem vagyok sorozatgyilkos 2.) - 2013 április
"Az ifjú Húsvágóbárd (a főszereplő vezetékneve Cleaver) visszatér!
A tavalyi ősz legsikeresebb új kiadványa volt számunkra Dan Wells bemutatkozó regénye, a Nem vagyok sorozatgyilkos, mind az olvasók, mind a kritikusok tetszését elnyerte itthon is. A Szörnyeteg úr még jobb lesz, ha hinni lehet a Goodreads.com-os értékeléseknek, olyannyira, hogy meg is nyerte 2010-ben a legjobb regénynek járó Whitney díjat. Ha van köztetek olyan, aki nem olvasta volna a Nem vagyok sorozatgyilkost sürgősen pótolja be. :)" 
forrás: facebook

Nincsenek megjegyzések: