2013. július 14., vasárnap

Liebster Blog Award

A molyon mostanában sokat fordul meg ez a díj, de azért eléggé meglepődtem, amikor én is kaptam. Ezúton is nagyon szeretném megköszönni RavenS-nek! Nem is tudod, mennyire jól esett, hogy eszedbe jutottam. :)

Szabályok:
1) Linkkel jelöld azt az embert, aki téged jelölt/nevezett a díjra!
2) Válaszolj a 10 kérdésre, amit a neveződ kiírt!
3) Nevezz/jelölj Te is 10 embert a díjra! (Arra figyelj, hogy 200 alatti legyen a követőik száma)
4) Írj Te is kérdéseket az általad jelölteknek!
5) Jelezd a jelöltjeid blogjain, hogy jelölted/nevezted őket!



Kérdések:

1. Ki szerinted a legjobb gonosz karakter, akiről olvastál és miért?
Fú, ez most elgondolkoztatott. Pedig még csak az első kérdésnél tartunk... A 2012 év végi összegzős posztomban Paucar Wamit emeltem ki, mint legjobb gonosz karaktert (Darren Shan: Város-trilógia). Mondjuk nem tudom, mennyire számít "gonosznak". Igaz, hogy
2. Ha választhatnál, melyik világban/történelmi korban élnél az eddig olvasottak/filmen látottak közül és miért?
Hmm, vagy a Csontváros világában élnék vagy a „Napernyő Protektorátus” steampunk korában. Mindkettőt nagyon eredetinek találom, és szívesen kipróbálnám mindkét életstílust: a pompás Angliát és a füstös és veszélyes New York-ot. Hangulat kérdése, melyiket választanám.
3. Csalt-e már a szemedbe könnyeket egy könyv és ha igen, melyik?
Pont két nappal ezelőtt könnyeztem meg Ruta Sepetys „Árnyalatnyi Remény”-ét. Na, jó. Ez így nem igaz. Konkrétan vörösre bőgtem a szemem rajta. De persze nem eme könyv volt az első. Sírtam én sokat könyveken. És mind a kedvenc listámra került.
4. Milyen koncertre szeretnél mindenképpen eljutni egyszer?
Sose voltam még koncerten, szóval bármelyik kedvenc bandám koncertjére elmennék - Skillet, Linkin Park, Imagine Dragons, Breaking Benjamin.
5. Melyik íróval találkoznál a legszívesebben?
Karen Marie Moning-gal. J Ő az egyik legnagyobb ideálom, szívesen elbeszélgetnék vele.
6. Melyik könyves/filmes karakterrel ülnél le egy jó beszélgetésre?
Filmes karaktert hirtelen nem tudok választani, leginkább azért, mert nem nézek filmeket, vagy úgy általában tévét. Viszont könyves női karakterek közül talán Cat-tel beszélgetnék, Jeaniene Frost Cat&Bones sorozatából. A fiú karakterekkel nálam az a baj, hogy ha meglátnám akármelyik kedvencemet is, akkor a torkomon akadna a szó, és csak „fangörlös” sikongatásokra telne… a nyálcsorgás mellett.
7. Ha feldühítenél egy alvilági nagyhalat és utánad küldene egy horda jól képzett bérgyilkost, kihez mennél segítségért?
Rögtön venném a sátorfámat, és lépnék Dublinba, a Barrons Könyvek és Apróságok-ba, azt remélve, hogy a Numero egyes számú kedvencem megvédelmez… *sóhaj*
8. Mi a kedvenc édességed?
Nehéz eldönteni, mivel elképesztően édesszájú vagyok, de egy tábla egész mogyorós milkára mindig kapható vagyok. <3
9. Ha feltehetnél egyetlen kérdést Istennek/Allahnak/Buddhának/Sorsnak/vagy amiben hiszel, mi lenne az?
Még keresem a nekem való vallást... De jelen állás szerint most csak a szerencse nyakláncomban hiszek. Tehááát, ha a Szerencsének feltehetnék egy kérdést... *gondolkodik erősen valami frappáns válaszon, de nem jut eszébe semmi* Esetleg lehet passzolni a kérdést? Nem? Hát jó. Akkor talán azt kérdezném meg tőle, hogy minden embernek alapból egyenlő vagy különböző a szerencséje *utóbbi megmagyarázna egy-két dolgot...*.
10. Melyik az a szám, ami tökéletesen leírja a jelenlegi hangulatodat?
Skillet: Hero
Fülbemászó zene, plusz még passzol is a jelenleg olvasott könyvemhez. (Jenny Downham: Amíg élek)


Na, és itt szedném meg a szabályokat (és ahogy olvasom, nem én vagyok az első), és nem adnám tovább a jelöltjeimnek, mert persze, van egy listám kiknek adnám, de ők már mind kaptak minimum egyet, plusz nem is szeretnék egy rakat kérdéssel bombázni őket. Meg hát már biztos elegük is van... Úgyhogy még egyszer nagyon köszönöm RavenS, feldobtad a hetemet. :)

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nemrég vetődtem el a blogodra, és meg kell mondanom, fájó szívvel tapasztalom, hogy régóta nem nincs új bejegyzés. Fogod még fojtatni, vagy ez egy halott dolog?
Egyébként a kritikákat varázslatosan megfogalmazod, van hogy élvezetesebb a te véleményedet olvasni mint a könyvet amiről szól. Kár lenne, ha abbahagynád.

Rubintpikkely írta...

Szia!
Igazából az történt, hogy elkezdtem úgy nézni a blogolásra, mint kötelességre, azt akartam, hogy mindig legyen bejegyzés és friss információ az oldalon, és pont ezért a hajtás miatt elkezdtem "kiégni". Azóta viszont kezd visszajönni a kedvem, már hiányzik, úgyhogy arra gondoltam, hogy majd jövő év elején újra beindítom. :)

Névtelen írta...

Szia!
Örülök, hogy szándékodban áll újraindítani. Mostanában tényleg nehéz egy ilyen jó blogot találni,úgyhogy hajrá!