2012. május 5., szombat

Égkék bűnök, avagy a dolgok romlanak


Az Anita Balke sorozatot mindig is szerettem. Legalábbis amíg el nem durvultak a dolgok. És sajnos ez a könyv most egy mélypont. De ne szaladjunk maratonit.

Kezdjük a tartalommal (NÉHOL VULGÁRIS): Anitát, az előző kötetekből jól ismert tökös csajt elkapta az ardeur, azaz a szukkubuszok természete - kisebb-nagyobb időközönként elemészti a vágy, így általában ráveti magát a legközelebb eső "bekészített" pasira, hogy csillapítsa azt amit kell (dugjon). De még nincs vége, Jean-Claude-ékhoz bekopogtat Belle Morte pereputtya, így nő a feszültség, hogy "Na, most mi lesz? Jön a főmufti és bekap minket reggelire!". Miss Blake sóhajtozik, hogy neki már "tökekivan" az élettel, és amúgy is, ő már belefáradt. Azért annyira nem hagyja el magát (hálaistennek), hogy otthagyja a guanóban JC-t. Nemsokára a vendégek kérik az "ajándékukat", mondván, nekik is vannak szükségleteik (szex, szadizmus). Az egyetlen potencionális áldozat az meg persze Asher. Ágybabújós jelenet következik, szigorúan azért, mert Anita szereti Asher-t, és meg akarja védeni. A fülledt kaland után, AB helyszínel: valaki felszögezett egy pasast a falra. Az áldozatok meg egyre gyűlnek, és a haláluk is egyre durvább: széttépték őket, fej alatt - vajon ki/mi tehet ilyet? A főnöknek eldurran az agya (nem szó szerint), két hét pihire bocsátják. Anita úgy érzi a nyakába zuhan minden: meg kell oldjon egy sorozatgyilkosságot, ki kell elégítenie az ardeurt, gondoskodnia kell a pasijai lelkivilágáról, és hadd ne soroljam még mi mindenről...

Az eredmény: rinya. És szex. De legeslegelőbb inkább a szex. Kicsit hasonlított ez a kötet LKH egy másik sorozatának kötetéhez: Misztrál csókja. Annak is a három negyede szex, a többi viszont említésre se méltó.

Nem akarom nagyon szapulni, mondom mi volt benne a jó. Teszett a végén a krimiszál, és bár ez nem az a fajta krimi, hogy tippelgetni lehet a gyilkosjelöltekre, de nekem bejön. Talán pont azért, mert nem kell gondolkodni... Ki tudja? :)

A másik dolog, ami igazán kiemelkedett, az az újabb veszély: megelenik az "Örök Sötétség Anyja". Elég  érdekesnek ismertem meg abból a néhány oldalból, amiben szerepelt. Egyenlőre "alszik", úgyhogy nem hiszem, hogy a következő kötetben megjelenik, de ha mégis... Remélem, addigra Anita képes lesz annyira összekaparni magát egy kiskanállal, hogy ne purcanjon ki. Mindazok mellett, hogy szexista, hímsoviniszta, és úgy káromkodik, mint a legrosszabb kocsis, kár lenne érte.

2 csillagos. Kizárólag Jean-Claude és ÖSA miatt.

UTÓLAGOS KIEGÉSZÍTÉS: Hamilton néni most kizökkent a címadásból. Eddig ugyanis mindig a könyvben szereplő épületekről nevezgette el a sorozat részeit. A mostani cím viszont - Égkék bűnök - semmihez sem köthető. Mondjuk ez már tényleg szőrszálhasogatás...

Jean-Claude és a drága Miss Blake

Nincsenek megjegyzések: