2012. május 8., kedd

Szingli fejvadász első felvonás, avagy 300 oldal röhögés

A molyon rengetegen olvasták, plusz van hozzá egy aranyos kihívás is, úgy hogy úgy gondoltam, bepróbálkozok vele. Végül is, egyel több sorozat még nem árt meg. :)

Úgy általában: Stephanie Plum le van égve. De úgy nagyon. A kocsi egy csotrogány, munkahelyéből kirúgták, egy kis lakásban él, amiben szinte semmi sincs. Megoldás? Új munkahely. Az egyik 18 órai családi vacsoránál meg lesz említve Vinnie, nagybácsi (vagy nem tudom ki), akinél végül lesz munkája: fejvadásznak áll. Első áldozat a nemrégiben gyilkosnak elkönyvelt Morelli, akihez Steph-nek volt már szerencsétlensége találkozni (Itt jön majd képbe a cukrászdai fánklopás. Akinek nem esik, se koppan, olvassa el! ;)). Szóval nekiáll Morelli után nyomozni, de csak a szerencsétlen helyzetekből pottyan még súlyusabb szerencsétlen helyzetbe. Egy birkózó molesztálja, egy titokzatos pasas -  akinek a képét mintha serpenyővel kenték volna szét - sorban kinyírja azokat az embereket, akik látták a "gyilkosságnál", és ahelyett, hogy hősnőnk kapná fülcimpán Morellt, a férfi találja meg Stephanie-t külünböző okokkal. Nemsokára Morelli és hősnőnk összeáll: a zsaru bizonyítani akarja ártatlanságát, a fejvadásznak meg sürgősen pénz kell. És jön a rekeszizom-próba: vajon kibírod anélkül, hogy elröhögd magad? Persze, hogy nem.

Steph
Kezdeném a szereplőkkel: Stephanie kifejezetten az a lány, akinek tuti a fejére ploccsan a festék, ha egy létra alatt megy át. Mondjuk azért nem olyan hülye, állítja ő. Nagyon csípem a személyiségét, főleg azért, mert minden szerencsétlenséget magához vonz két kilóméteres távolságból. Morelli is karakteres figura, szeretem a hányaveti humorát. Nem mellesleg szurkolok, hogy összejöjjön fejvadászunkkal. Mazur nagyi nagyon nagy fej, bírtam, ahogy szét lyuggatta szegény szárnyast! *visszaemlékezik, röhög xD*

Evanovich humora hasonlít Vavyan Fable-éhez. Mindkettő írónő könyveit végigröhögtem. Azonban míg Fable a szövegeivel hengereli laposra a rekeszizmot, addig Evanovich olyan hülye helyzeteket tud teremteni, hogy na! Nincs rá jobb kifejezés.

Nagyon élveztem az első részt. 5 csillagot adok neki. :)
Zárójeles rész: A könyv letölthető itt (regisztráció szükséges): KLIKK!

2 megjegyzés:

Viviii írta...

A filmet láttad már??:O
Am a kedvenc részem az volt,amikor Morelli a zuhanyfüggönyhöz láncolja Steph-et :DDDxDDDD

Rubintpikkely írta...

Neem, sajnos még nem láttam! :(
Egyébként én is imádtam azt a részt! :DD