2012. május 26., szombat

Lidérces álmok, avagy Anita felszabadult gátlásairól

Úgy általában szeretem megvizsgálni a dolgok több oldalát is, mert lehet, hogy az egyiknek a valami fekete, a másiknak akkor is szabad fehérnek látnia.

Valaki sorban öli a sztriptíztáncosnőket St. Louis-ban. Testükön harapásnyomok, következtetés: vámpírok (többes számban). Anitát kirendelik helyszínelni, hiszen ő a szörnyszakértő, húzza elő a popsijából a gyilkosokat. Ms. Blake az előbbi stílus szerint áll az egészhez (tele van vele a...). Az üggyel sehogy se mennek semmire. Aztán jön az ardeur: végre képes lesz uralni. Ennek persze ára van. Nathaniel egyre rámenősebb, egyre csak Anita ágyába (és benne) akar lenni. Ami persze nemsokára megtörténik. Sikerül valahogy egy újabb triumvirátust összeeszkábálniuk (Damien, Nathaniel + Anita). Ha túl későn eteti Anita az ardeur-t, akkor tehát Damien-től szívja az energiát. Ennek következtében sok-sok szex jelenet bontakozik ki retinánk előtt. Richard visszamegy Jean-Claude-ékhoz, így teljes a másik trió, és a tagok is kapnak csomagolt hatalmat. Anita feje eléggé meg van kavarva, már azt sem tudja kicsoda/micsoda, kézbe kerül az önostor egy pár oldal erejéig. A vége: elkapják az egyik vámpírt az Öröklét Templomából, Anita vallatása, eredmény: egy cafattá lőtt vámpír, és a vámpírbanda nappali szállása. Azonban kiderül: nem fővámpírt írtották ki, csupán az ott hagyott legalját. Vágás, folytatás következik.

Azt vettem észre, hogy AB-hez kétféleképpen viszonyulnak: az egyik csapat imádja, akármit is tegyen, míg a másik tovább olvassa (azon az alapon, hogy egy moly fejezze be azt, amit elkezdett), de nem szereti (enyhén fogalmazva). Én még a kettő között vagyok. Vannak jó, és vannak rossz oldalai is, mint mindennek.

Kezdjük a "jóval", hiszen optimista szemléletű vagyok: Anita gigászi humorja, szexi pasik, cenzúrázatlanság, véres, hátborzongató.
Rossz: sok-sok szex, minden pózban
Igen és bizony és bólogatás. Nekem csupán annyi a gondom, hogy a könyv fele csöpögő orgazmusból áll. Pedig én nem pornó-Anitát, hanem gyilkoshumor-Anitát akarom. Mentségére legyen szólva, a könyvben ő maga is érzi, hogy hopsz, ez már sok(k). Neki is még csak olvadóbiztosítéka van. Nem vagyok prűd, közel sem. Szeretem, ha azért belátunk a kulissza alá is. Összegezve elbírnám ezt az egész orgiát, ha lenne mellette más felmutatható is. Pedig az vehető észre, hogy könyvről-könyvre kevesebb a nyomozás, vér, halál, erőszak, (meg minden ilyen sötét dolog), és egyre több az izé. Nyál.

A sorozatot továbbra is olvasni fogom, még ha így megy továbbra is. Végül is moly vagyok: amit elkezdtem, azt be is fejezem. (Mert ha nem, az szégyen.) 3 csillag

Adatok:
Kiadó: AGAVE KÖNYVEK KIADÓ KFT.
Oldalszám: 762 oldal
Megjelenés: 2007
Sorozat: Anita Blake (12.)
Egyéb megjegyzés: puha kötésű, 3.980 Ft, 2012-ben is kiadták, ugyanezen a néven

Nincsenek megjegyzések: