2012. május 22., kedd

Szingli fejvadász kettő, avagy Steph visszvág

 Először is köszönöm a türelmet, mostanában eléggé kevés alkalommal jutok géphez. Ebből persze nem következik az a tény, hogy olvasni nem tudok. A szingli fejvadász kettőt, már régebben daréltam le, csak mivel az említett nemlétező időm nem létezett... *legyint* Most pótlom! :)

Tehát kezdődik a történet egy újabb üggyel: el kell kapnia Kenny Mancuso-t, a Morelli valamelyik rokoni ágához tartozó személyt. Steph munkának lát, és - úgy ahogy - partneri viszonyba kerül Morellivel. A csatabárdot azonban koránt sem ásták el, csupán földre téve port rúgtak rá, így többször mulathatunk a jobbnál jobb csípős megjegyzéseken. Képbe kerül Mazur nagyi, aki az első részben hátba puffantott egy sült csirkét, nem kis riadalmat okozva a családnak, és nem kis nevetést az olvasónak. A nyomok eltűnt katonai fegyverekhez, ravatalozókhoz, és szintén kánforrá vált koporsókhoz vezet. Kenny őrültnek bizonyul: sorjában vagdossa a hullák testrészeit, amiket sorjában eljuttat szegény Steph-hez. Fejvadászunk azonban tökös csajnak bizonyul, tehát rács mögé kerül az akinek oda kell kerülnie.

Kezdeném rögtön azzal, hogy egyszerűen imádom ezt a sorozatot. Térdre vetem magam humora, lazasága, és stílusa előtt (már csak azért is, mert fájnak a rekeszizmok, és nem kapok levegőt a röhögéstől). Egyszerűen tökéletes, és ha akarnék sem tudnék felhozni ellene rossz tulajdonságokat. Most szépen gondolkodjunk el: Vajon azért nem, mert nincs is olyanja neki? Dehogyisnem! Nem kell ezt ragozni.

Mazur nagyi egy állat. Egy állat, akit még nem kategorizáltak, és latin neve sincs, de egyszerűen ilyen ember nincs. Steph-nek volt kitől örökölnie. Egy idézet róla:
"Mazur nagyi hetvenkét éves, de egy nappal sem látszik többnek kilencvennél. Imádtam, de leginkább a levesben főtt csirkére emlékeztetett. A mai napra rendelt ruha egy tűzpiros ingblúz volt, csillogó aranyszínű gombokkal. – Tökéletes – mondtam. Különösen egy ravatalozóban, ahol úgyis túlteng a szürkehályog." - Kell ezt még magyarázni? :)

Steph most is esetlen, de azért fejlődik a kicsike: profin tud lakásokba betörni (az már más kérdés, milyen állapotban jön ki onnan). Morelli ha lehet még szexibb és sármosabb, az én kis szívem csücske. Rex a hörcsög meg egyszerűen imádnivaló! Kell nekem is egy Rex! *-* Hozzá is egy idézet:

Rex ♥
"Rex nevű hörcsögöm épp a kerekét tornáztatta, kis lába rózsaszín villanás. Üdvözlésképpen megkocogtattam az üvegketrec tetejét, ettől egy pillanatra leállt, csak a bajusza rezgett, nagyra nyitotta csillogó fekete szemét – figyelt.
– Szia, Rex – mondtam neki.
Nem válaszolt. Hallgatag típus."
- Szeretünk Rex! :)

Tökéletes 5 pontos könyv! Ajánlott az első könyv után!


Adatok:
Kiadó: Ulpius-ház
Oldalszám: 350 oldal
Megjelenés: 2007
Sorozat: A szingli fejvadász (2.)
Egyéb megjegyzés: puha kötésű, 3499 Ft, másik ismert nevei: "Két ravatal", "Kétesélyes játszma"

Nincsenek megjegyzések: