2012. június 1., péntek

Újdonságnézőben - 1. felvonás

1., Kendare Blake - Vérbe öltözött Anna
  
"Élők és holtak. Szerelem és halál. Önfeláldozás és gyilkosság… A 17 éves Cas Lowood szokatlan hivatást választ: halottakat öl.
Így tett az apja is, míg el nem pusztította egy kegyetlen kísértet. Cas apja rejtélyes fegyverével, az athaméval együtt a rendkívüli képességet is örökölte, ezért mozgalmas életmódra rendezkedik be boszorkánykodással foglalkozó mamája és Tybalt, a szellemek jelenlétét megérző macska társaságában. A fiú a helyi mendemondákat és a titokzatos események hírét követve nyomoz az élőkre veszedelmes, vérszomjas és bosszúálló holtak után, hogy ártalmatlanná tegye őket.
Így érkeznek meg egy ontariói kisvárosba, Thunder Baybe, ahol a vérbe öltözött Anna szedi áldozatait. Cas azt hiszi, szokványos esettel áll szemben. Csakhogy a több évtizeddel ezelőtt meggyilkolt, hófehér, vérrel pettyezett csipkeruhában kísértő, örökké 16 éves Anna senkinek sem kegyelmez, aki átlépi egykori otthona, a régi, elhagyott és elátkozott ház küszöbét…"



Megjelenés: 2012.06.07. (Geopen)


Érdeklődési faktor: 5/5 - Több helyen hallottam sok jót róla (többek között Gigi is ajánlja), a történet is izgalmasnak hangzik.

Borító: 5/5 - Gótikus, titokzatos, véres, gyönyörű! :)

Egyéb infók:
- Keményfedeles, 288 oldalas
- Már előkészületben a sorozat 2. kötete (A rémálmok lánya)
- Néhány oldal kíváncsiaknak: ITT
- ELŐRENDELHETŐ

2., Brandon Hackett: Az Ember Könyve

"Háromezer embert ragadtak el egyszerre a Föld különböző pontjairól. Köztük van Attila, a félénk budapesti kamasz fiú, Jurij Vitkov, a magabiztos orosz vállalkozó és annak lánya, a tízéves Aurora is. Háromezer ember, akik most egy élő űrhajó belsejében utaznak, és minden pillanatban egyre távolabb kerülnek a Földtől. Nyomasztó körülmények között élnek összezsúfolódva, erkölcsök nélküli, öntörvényű közösségbe szerveződve anélkül, hogy tudnák, miért kerültek ide, hova tartanak, és milyen sorsot szántak nekik elrablóik. Hamarosan egy számukra felfoghatatlan, idegen világba érkeznek, ahol az evolúció egészen más utat választott magának, és az érkezésük fajok és kultúrák százainak életét dúlja fel. Attila, Jurij és a többiek előtt csak a túlélés lebeg, de előbb-utóbb szembe kell nézniük egy sokkal fontosabb kérdéssel. Vajon sikerül-e megőrizniük az emberi mivoltukat?"

Megjelenés: 2012, június 7. (Agave)

Érdeklődési faktor: 5/5 - Soha nem olvastam még sci-fit magyar írótól (külfölditől se sokat), mellesleg kíváncsi vagyok, mivel rukkolt elő újra az Agave. Eddig soha nem csalódtam a kiadóban.

Borító: 4/5 Olvastam az Agave honlapján, hogy sokaknak nem tetszik. Szerintem azért nem annyira rossz. A színek szépek, ráadásul tapasztalatból tudom, hogy egy fura borító néha jobban felkelti a figyelmet, mint egy szép.

Egyéb infók:
- ragasztott kartonált, 344 oldal
- ELŐRENDELHETŐ
- Az író honlapja
- Egyéb könyvei: Isten gépei; A Poszthumán döntés

Nincsenek megjegyzések: