2012. június 2., szombat

Kerub 1., avagy egy újabb befejezetlen sorozat

A gyereknapon találtam a könyvre, iszonyúan le volt árazva (2999-ről 490-re), ráadásul izgalmasnak ígérkezett a fülszövege. Úgyhogy megvettem, és egy nap alatt ki elolvastam.

A KERUB nevű kémszervezet a második világháborúban jött létre. Utcáról vagy árvaházból valógyerekeket képeztek ki, akik az ellenséges területen hajtottak végre különböző műveleteket. Terroristákat poloskáznak be, bűnözők gépeit hekkelik meg, titkos iratokat másolnak le. Mottójuk: a gyerekekre senki sem gyanakszik.
James Choke és húga Anyja halála után egy intézetbe kerül. Mostohaapja (egy tahó) elviszi majdnem az összes hagyatékot és értéket a régi házukból, és lelécel James testvérével. A fiút sem ejtették azonban a fejére: sikerül feltörnie Anyja páncélszekrényét, és elrejtenie a lét (Hála néked, Danielle Steel). Nemsokára felfedezi az egyik régi KERUB-tag, aki az intézetben dolgozik, és elviszik a kiképzőközpontba. James megfelel a próbáknak, és elvállalja a "gyerekmunkát". Részt vesz a szörnyen nehéz 100 napos kiképzésen, ahol szó szerint kidolgozza a belét, és ahol egy rossz szóért is megbüntetik. Sikerül átmennie. Az első küldetése rögtön nagyon nehéz és bonyolult: Fort Harmony-ba utazik egykori úszómesterével, Amyvel, hogy a hippik közt elvegyülve információt szerezzenek egy terrorista akcióról.

Annyira bírom, hogy mindig a jó sorozatokat hagyják abba. Hála a jó istennek a Tündérkrónikák-at fölkarolta a Cor Leonis (hiszen oly sokan akarták), viszont vannak az ilyen esetek is. Nem tudom mennyien ismerik a KERUB-sorozatot. Én mindenesetre nagyon megszerettem. Izgalmas, akciókban dús, kemény, de nem a véres értelemben, és a  szereplők sem álszentek. Ráadásul nem veti meg a csípős humort sem. Megszerettem a könyvet egy nap alatt, és ez azért jelent valamit nemdebár? *költői kérdés*

A borító ütős, imádom a kígyókat, 10 pontos telitalálat. Gratula a szerkesztőknek!

Többet kéne ilyen könyveket is fordítani, nemcsak azokat az elcsépelt vérszívókat. Az 5 pont kijár érte.

Adatok:
Kiadó: Ulpius-ház
 Oldalszám: 334 oldal
Megjelenés: 2007
 Sorozat: KERUB (1.)
 Egyéb megjegyzés: puhatáblás (ragasztott), 2999 Ft, nem folytatják a sorozatot

Nincsenek megjegyzések: