2012. június 16., szombat

Újdonságnézőben - 2. felvonás

3., Lisa Price - A testbérlők


"A Földet háború pusztította, emberek milliói haltak meg. Ebben a világban valóra válik az emberiség régi álma: végre lehetséges egy másik személy testébe bújni. A 16 éves Callie rábukkan egy titokzatos helyre, ahol rászorult tinédzserek bérbe adhatják fiatal testüket a társadalom idős, de tehetős polgárainak. Amikor azonban a fejébe ültetett szerkezet meghibásodik, Callie öntudatára ébred, és dúsgazdag bérlőjének mesés életét kezdi élni. Aztán a lány ráébred a halálos tervre, aminek ő is része. Az összeesküvés szálait befolyásos emberek mozgatják, és Callie kénytelen lesz végére járni a rejtélynek, ha életben akar maradni. Ez pedig nem lesz egyszerű, mert ebben a világban tényleg senki sem az, akinek látszik.
 Lissa Price idei szenzációja az év legígéretesebb ifjúsági sci-fije, amit a stílus minden rajongójának ajánlunk."



Megjelenés: 2012.06.07. (Agave)


Érdeklődési faktor: 5/5 - A fülszöveg ígéretes, beindítja a fantáziát. :)

Borító: 5/5 - Ötletes, a színek is tetszenek, és szerintem a történethez is illik.

Egyéb infók:
 - Puha kötésű, 336 oldalas
 - Már kapható az Internetes áruházakban és a boltokban.


4., Imre Viktória Anna - Az őrült hold alatt



Milyen lehet az állandósult káoszban élni?
Mia hosszan mesélhetne erről, elvégre egész életét az éjszakánként átalakuló Nioba városában töltötte. Barátokat, családokat szakít el egymástól ez a különös, önálló akarattal bíró hely, és titkát még senkinek nem sikerült megfejtenie - legalábbis eddig.
Amikor Mia véletlenül belebotlik a mogorva, embergyűlölő tudósba, Lancasterbe, merész döntést hoz: az ismeretlent választja a férfi oldalán. Éppen csak arra nem számít, hogy az izgalmasnak ígérkező kutatás egy számára új, sötét világba vezet, amelyben a tudomány szorosan összefonódik a mágiával, az égitestek pedig nem egészen azok, aminek látszanak.

„Az Őrült Hold alatt már az egyetem alatt született, amikor is az ELTE bölcsészkarán angolt és latint tanultam. Szerencsére a két tevékenység - az írás és az előadók padjainak koptatása - megfért egymás mellett, így jelenleg mesterképzés keretében foglalkozom angol irodalommal.
Bár egy-két novella erejéig szívesen kalandozom a horror vagy a sci-fi világába, legközelebb a fantasy műfaja áll hozzám… Amikor pedig elkezdenek összefolyni előttem a betűk, papírért nyúlok, és lerajzolom, ami a fejemben maradt” - mutatkozik be a fiatal írónő, aki maga illusztrálja könyveit.





Megjelenés: 2012.07.16. (Ulpius-ház)

Érdeklődési faktor: 6/5 - Már olvastam a Kísértés Rt.-t, ami annyira kolosszálisan jó, hogy csak na... Kíváncsi vagyok, most is olyan jó lett-e.

Borító: 5/5 - Serene (az írónő molyos nevén) gyönyörűen tud rajzolni, teljesen oda és vissza vagyok tőle.

Egyéb infók:
- Puhatáblás, az oldalszám még nem tudható
- ELŐJEGYEZHETŐ

Nincsenek megjegyzések: