2012. június 16., szombat

Laurell K. Hamilton: Fagyos érintés

Tartalom: Ismertek jól. A nevem Meredith Gentry, hercegnő és a faerie trón várományosa, korábban magánnyomozó a halandók világában. Hogy királynővé koronázzanak, folytatnom kell a királyi vérvonalat: utódot kell a világra hoznom. Ha kudarcot vallok, nagynéném, Andais királynő a faerie trónjára segítheti a fiát, az őrült Cel herceget. Engem pedig könnyedén eltesz láb alól. Hűséges őrök vesznek körül, akik megvédenek, szeretnek, és ha kell, az ágyamba bújnak. De minden próbálkozás ellenére elkerül a gyermekáldás. A gonosz királynő és bizalmasai ellenem szövetkeztek, így testőreimmel visszatértünk Los Angelesbe, remélve, hogy el tudtunk menekülni az udvari intrikák egyre gyülekező árnyai elől. De még száműzetésben sem lehet kicsúszni a sötét szándékkal közeledők markából. Most Taranis király, a faerie Seelie Udvarának hatalmas uralkodója halandók segítségével próbálja meg kézre keríteni testőreimet. De én tudom, hogy támadásának valódi célpontja én vagyok. Megpróbált megölni, amikor gyermek voltam. És most attól tartok, szándékai ennél is rettenetesebbek.

Merry visszatért! Halleluja! Khmm, nos ez a kötete a sorozatnak sokkalta jobb volt, mint az előző, ami konkrétan pornófilm forgatókönyvnek is elment volna. Itt volt minden: akció, politika, kisebb szex, poén, dráma és egy olyan vég, hogy "óóó"!

Alapvetően én is Doyle párti vagyok, mint Merry, de most még jobban megszerettem Rhys-t. Fagy még kérdőjeles, hiszen eddig olyan volt, mint Anita Balkeben Richard: nyafogós. Most nem tudom. Talán majd a következő kötetre megszeretem.

5 csillagot adok néki.

Adatok:
Kiadó: AGAVE KÖNYVEK KIADÓ KFT.
 Oldalszám: 268 oldal
 Megjelenés: 2011
 Sorozat: Merry Gentry (6.)
 Egyéb megjegyzés: puha kötésű, 2.980 Ft, következő kötet (valószínűleg) ősszel

Nincsenek megjegyzések: