2012. december 11., kedd

Rachel Vincent: Rogue - Latrok

"Rendben, szóval a macskák nem esnek mindig talpra.
Én aztán a legtöbbünknél jobban tudom ezt. Amióta visszatértem a falkába, nagy döntések és még nagyobb hibák követték egymást az életemben; olyan hibák, amikért ártatlan életekkel szokás fizetni. Mint az első és egyetlen női végrehajtónak, nagyon sokat kell bizonyítanom apám, a falka és saját magam előtt is. És most, hogy a területeinken sorra ölik meg a kandúrokat, keményebben dolgozom, mint valaha – bár mindig van erőm, hogy munka után szórakozzak is egy kicsit Marckal, aki végrehajtóként és a magánéletben is a társam.
Azonban nem minden hibám lezárt ügy. Felmerül a gyanú, hogy a halott kandúrok esete összefüggésben áll emberi nők eltűnésével is, és talán minden miattam történik, emberként vagy macskaként. És az az egyetlen megingás talán túl sokba, elviselhetetlenül sokba fog kerülni nekem…"

Kicsit tartottam ettől a résztől. Az előző olyan  volt, hogy nem gondoltam volna, hogy bármi is überelni tudja. Hát, pozitívan tévedtem, de még mennyire!

Folytatódik a történet három hónappal később. Faythe immár főállású végrehajtó, méghozzá a legelső, a munkában és a falkában is immár Mark a párja. Az egyetemet maga után hagyta... Vagy legalábbis azt hitte, hogy minden köteléke megszakadt enapilőző életével, amíg Andrew - az exfiúja - fel nem hívja. Mindeközben valaki tizedeli a környékbeli kóborok számát, emellett sztriptív táncos nők tűnnek el különböző bárokból. A falka gyorsan kisakkozza, hogy ennek a két bűncselekménynek van köze egymáshoz, nem is kevés. És ekkor megkezdődik a nyomozás a bűnös vérmacska ellen, kinek fajtáját csak úgy nevezik: latrok.

Az első kötetben egyértelműen az akcióra volt fektetve az energia, ott szinte semmi nyomozás nem volt. Na, ez az egyik különbség a két könyv között. A másodikban hatalmas hangsúly van a krimiszálon, lehet gondolkodni, összerakosgatni a kirakósdarabokat, de mellette azért ott volt az alap izgalom is, tehát az élmény csak fokozódott.

Karakterfejlődésben sem volt hiány. Faythe végre tanult is valamit Marktól, és így megcsillantotta a nyomozó oldalát is, kiderült, hogy baromira okos tud lenni, ha akar persze, és nem csak egy nyafogó feminista éles körmökkel és csípős nyelvvel. Azonban míg ez a tulajdonsága csiszolódott, addig a szerelmi életben kész katasztrófa. A kapcsolata Markkal hullámvölgybe érkezett: Mark mindenképpen magához szeretné "láncolni" a lányt, de Faythe természetéből adódóan minden próbálkozását elutasítja. (Személyes megjegyzésként idebiggyeszteném, hogy én elfogadtam volna azt a gyűrűt!)

Összefoglalva teljesen elégedett vagyok eddig a sorozattal, csak így tovább! 5 csillag


Adatok:
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó - Vörös Pöttyös
Oldalszám: 398 oldal
Megjelenés: 2012
Sorozat: The Stray (2.)
Egyéb megjegyzés: Puhakötésű, 2999 Ft

Nincsenek megjegyzések: