2013. január 23., szerda

Ajánló - Naruto (anime)

"A Naruto japán mangasorozat, melynek írója és rajzolója Kisimoto Maszasi. A mangából első fejezetének megjelenése után néhány évvel animesorozat is készült. A sorozat cselekménye címadó szereplőjének, Uzumaki Narutónak, egy heves és hiperaktív kamasz nindzsatanoncnak a kalandjait követi nyomon, akinek eltökélt célja, hogy falujának legjobb és legelismertebb harcosa és vezetője lehessen. A sorozat Kisimoto egy 1997 augusztusában, az Akamaru Jump nevű magazinban megjelent egyrészes történetén alapszik."


A történet:
A Naruto egy japán fantáziavilágban játszódik. Ebben a világban önálló, elszigetelt politikai egységek, földek találhatók, melyeket földesurak irányítanak. Az egyes földeken belül rejtekfalvak vannak, olyan települések, melyeket nindzsák laknak. Ezeknek a nindzsáknak a legtöbbje természetfeletti erőkkel is rendelkezik. A rejtekfalvak azzal járulnak hozzá földjük gazdaságához, hogy nindzsákat képeznek ki, akik később küldetéseket hajtanak végre más földek megbízásából. Ezek a kiképzett nindzsák egyúttal az anyaország katonai erejeként is szolgálnak. A rejtekfalvak vezetője egyenlő hatalommal rendelkezik a képviselt föld vezetőjével. A Naruto világának öt legerősebb földje, a Sziklák, a Tűz, a Víz, a Villámok és a Szél földje, „az öt nagy sinobi nemzet” néven is ismert. Az egyes földeket egy-egy feudális hadúr vezeti, a rejtekfalvak vezetői pedig a kage címet viselik. Az öt nagy nemzeten kívül a manga- és az animesorozatban további, kisebb földek nevei is felbukkannak.
(Még több információ: Wikipédia)

A Naruto számomra az egyik legkedvesebb anime-sorozat. Egy éve nézem - legelőször az Animax-on láttam, aztán rászoktam, hogy az indavideón nézzem tovább.

Miért is ajánlom?
Humoros, képes kirángatni a legkomorabb hangulatból, valamint mindenki megtalálhatja a kedvenc szereplőjét, mivel szinte minden fajta személyiséget megszemélyesít valamelyik karakter. A sorozatba igazából bárhol bele lehet kezdeni, de ajánlott az első résztől nézni, mint bármelyik másik sorozatot.

Gyenge pont: Vannak részek, melyben a látványvilág kevésbé lett jó, mint ami elvárható, és a rengeteg harcjelenet miatt nehezen halad előre a cselekmény.

Egyéb infók:
- A manga 58 japán kötetéből 16 magyarul is megjelent. Angolra jelenleg 52 részt fordítottak le.
- A sorozat alapján készült videojátékok több gyártó, így a Nintendo, a Sony és a Microsoft konzoljain is megjelentek.

Első animéseknek ajánlom gokudbzgt csatornáját!

Nincsenek megjegyzések: