2013. január 24., csütörtök

(P) Zenenap (3) - Skillet

Ma jöttem rá, hogy tegnap összekevertem a rovatokat, és a Zenenap helyett Ajánlót írtam. Na, de most pótlom. ;)

"A Skillet egy  rock/hard rock zenekar Memphisből, Tenessee államból. Az együttest 1996-ban alapították. A bandában John Cooper (frontember, basszus gitáros), Korey Cooper (gitár,szintetizátor, vokál), Seth Morrison (gitár) és Jen Ledger (dob) zenél. Eddig 7 albumot adtak ki, és két Grammy díj jelölést kaptak a Collide és Comatose albumukra. Az elmúlt 12 évben sok műfajt képviseltek már, többek közt az alternative rockot, az industrial és hard rockot."
Érdekesség:
""Panheads" a Skillet rajongók beceneve. Ken Steorts – alapítótag, gitáros - egyszer azt mondta: "3 típusa van az embereknek’: akik nem ismerik a Skilletet, akik 'Skilletrajongókká’ váltak, azáltal hogy a zenénket hallgatják, és vannak még a ’Panhead’-ek – akik 3-4 élőkoncrtre is eljönnek, akár 10 órát is utazva, transzparenseket hoznak, az autójukra írnak, és a többi. Természetesen, mindannyiukat szeretjük, de a szívünkben külöleges helyet foglalnak el a 'Panhead'-ek.""

Ha jól emlékszem, Breaking Benjamin mellett a Skillet vezetett rá a rock ízére. Azóta is imádom őket, fantasztikus banda. :)

Válogatás a legjobb számaik közül:

Monster

Hero

Whispers in the night

Nincsenek megjegyzések: