2013. február 7., csütörtök

Ajánló - Ki vagy doki?

"A Ki vagy, doki? (Doctor Who) egy hosszú ideje műsoron levő, a BBC által készített brit televíziós sci-fi sorozat. A sorozat egy rejtélyes, Doctor nevű időutazó kalandjairól szól. TARDIS nevű időgépével tett utazásai során kísérőivel együtt bejárja az időt és a teret, különféle problémákat megoldva és kalandokba keveredve. A sorozatot sokszor helytelenül „Dr. Who”-nak rövidítik, holott a címszereplőnek a neve, és nem titulusa Doctor.
Doctor szerepét több színész is játszotta. Ezt a szereplőváltást a történetben regenerálódásnak hívják, azaz Doctor új testet és személyiséget kap (de az emlékei megmaradnak). A jelenlegi (2010) Doctort Matt Smith alakítja, aki David Tennanttől vette át a „stafétabotot” 2010. január 1-jén a „The End of Time” c. epizód második részében. Az új sorozat ötödik évadja 2010. április 3-án kezdődött, ahol a Tizenegyedik Doctor útitársa Amy Pond (Karen Gillan).
 A sorozat eredetileg 1963 és 1989 között volt műsoron, majd 1996-ban még egy televíziós filmet is készítettek belőle. A sorozatot 2005-ben sikeresen újraindították. " (forrás: Wikipédia)

Biztosan sokan hallottak a sorozatról, ki jót, ki rosszat. Az én véleményem egyszerű - a sorozat egy fantasztikum!

Miért is ajánlom?
Humoros, izgalmas, délutánonként tökéletes kikapcsoló program. Ha még nem láttál belőle egy részt se, érdemes legalább egy részt megnézni, hátha bejön a stílus.

Gyenge pont: Nincs. :)

A sorozatot 17:00-18:00-ig sugározza az AXN hétköznap.

Nincsenek megjegyzések: