2013. február 8., péntek

Könyvtár Péntek (5)

Múlt heti könyvek:
- Olvasott:

* Kelley Armstrong: The Awakening - Az ébredés
* Dan Wells: Partials - Részben ember
* J. R. Ward: Életre keltett szerető
* Gill Lewis: Égi vándor
- Jelenlegi:
* Joanne Fluke: Csók és gyilkosság
- Hosszabítás:
* Diana Wynne Jones: Az égi palota
- Olvasatlanul vissza:
* Lois McMaster Bujold: Lelkek lovagja
* James Patterson: Maximum Ride - Az angyal-kísérlet
- Kihozott könyvek:
* Nakahara Aya: Love*Com 1.
"Koizumi Risa a legmagasabb lány az osztályban, és a legkevésbé az hiányzik neki, hogy a mélynövésű Ootani Atsushi mellett lássák. Persze a sors és a többi osztálytárs erről teljesen más véleményen van, és a fura duó számos kínos és vicces szituba keveredik. És bár folyamatosan oltják egymást, mégis jól kijönnek, és a barátságukból merítik az erőt, hogy a saját boldogságukat kergessék. Vajon ez a barátság lehet valami másnak is az alapja? "
Elvárás: *****

* Nakahara Aya: Love*Com 2.
"Risa kezd alaposan belekeveredni Ootani iránti érzelmeibe - nem tudja, hogy segítsen a srácnak újra összejönni gyerekkori barátnőjével, vagy inkább tartsa meg magának...? Ráadásul feltűnik egy korábbi osztálytárs is, aki nem jön ki jól Ootanival, de nagyon nyomul Risára... és egynyolcvan felett van!"
Elvárás: *****



* Nakahara Aya: Love*Com 3.
"Risa nem tudja mit kezdjen Harukával – nem vonzza a srác, de a lelkesedéséhez nem férhet kétség, és legalább megmutathatná valakinek, hogy be tud pasizni ha akar… ám az Ootanira hajtó csajkommandónak is vannak tervei."
Elvárás: *****



* Andri Snaer Magnason: LoveStar
"A LoveStar sziporkázóan eredeti, szellemes, groteszk és abszurd elemeket sem nélkülöző szatíra a nem túlságosan távoli jövőről, amelyben a marketing és a technológia törvényei uralkodnak. A LoveStar nevű izlandi székhelyű megacég és azonos nevű alapítója merész tudományos kutatásaival és még merészebb ötleteivel nemcsak az emberek közötti kommunikációt forradalmasítja, hanem az emberi létezés olyan alapvető elemeit is, mint a szerelem és a halál. A cég Izland északi részén létesült gigantikus szabadidőparkjába emberek ezrei zarándokolnak a világ minden részéből, miután „kikalkulálták” őket – hiszen a szerelem, az igazi megtalálása többé nem a véletlen műve, hanem egy szigorúan tudományos és tévedhetetlen módszer eredménye, mely nem csupán a párválasztás korábbi, nevetségesen alacsony hatásfokkal működő formáit küszöböli ki, hanem elhozza az emberiség számára a régóta vágyott harmóniát és békét. Ami a halált illeti, a temetés immár ósdi és kegyetlen aktusnak minősül – a holtakat inkább rakétákkal lövik ki az égbe, ahonnan a légkörbe visszahullva fényes csillagokként ragyognak fel. Amikor Indriði és Sigríður megtudja, hogy várakozásuk ellenére nem egymásnak kalkulálták ki őket, elhatározzák, hogy a maguk részéről nem rendelik alá magukat az értelem és a tudomány szabályainak. De sikerrel járhatnak-e egy olyan világban, amelyben a forradalmasított tömegkommunikációnak köszönhetően bármelyik ember potenciális ügynök? A rendkívül szórakoztató regény – mely valahol az 1984, a Monty Python’s Flying Circus, a Galaxis útikalauz stopposoknak és Sparks-regények közötti mezsgyén egyensúlyoz – egyik legfontosabb tanulsága talán az, hogy az emberi természethez az őrület ötletekre és az elvakultságra való hajlam mellett olyan értékek is hozzátartoznak, mint a szeretni tudás és az élni akarás."
Elvárás: ****

Nincsenek megjegyzések: