2013. február 21., csütörtök

Ajánló - Moly.hu

"A moly.hu egy magyar könyves közösségi oldal, alapítója Nagy Bence tipográfus, újságíró. A regisztrált felhasználók saját korábbi olvasmányaikat csoportosíthatják, értékeléseket, idézeteket írhatnak könyvekről, váró- és kívánságlistákat állíthatnak össze, polcokra rendezhetnek könyveket. Szintén bármely regisztrált felhasználó feltölthet az adatbázisban még nem szereplő könyveket, könyvborítókat, fülszövegeket.
A portál ugyanakkor naponta összesíti az interneten megjelenő, a könyvkiadással, könyvterjesztéssel, irodalommal kapcsolatos híreket, blog bejegyzéseket, információkat, és kommunikációs felülete révén több fajta lehetőséget biztosít az eszmecserére (pl. témák, karcok).
Az adatállomány folyamatosan bővül, 2012 januárjában több mint 110000 könyv, 115000 könyvborító, 77000 fülszöveg szerepel az adatbázisban. A mintegy 41000 tag több mint 1055000 korábbi olvasást regisztrált." 
(forrás: Wikipédia)

Nemsokára - jó, jóó! Április 28-án - leszek két éves a molyon. A portált Lobo blogjának segítségével találtam, teljesen véletlenül, de azóta is áldom az eget, hogy regisztráltam.

Miért is ajánlom?
Minden kedves molynak - legyen az kicsi, nagy, "kezdő" vagy "profi" - nagy segítséget nyújthat. Mindenekelőtt egyszerűen listázza az olvasmányokat, könnyen vissza lehet keresni régebbiekre, különböző szempontok alapján virtuális polcra lehet pakolni a könyveket, valamint az elolvasott könyveket értékelhetjük is. És itt még nincs vége a pozitívumoknak. Vannak különböző kihívások (és persze a hozzá kíérdemelt plecsnik), aminek funkciója egyrészt a szórakoztatás, valamint saját magunk felmérése. Nem elhanyagolható még a cserebere/eladás funkció, és persze a jó társaság. :)

Gyenge pont: Nemrég vezettek be számos szigorítást (ezzel együtt járt pár ki nem érdemelt kitiltás is), és vannak néha kimaradott napok a frissítések miatt.

Nincsenek megjegyzések: