2013. február 20., szerda

Zenenap (7) - Hollywood Undead

"A Hollywood Undead egy amerikai rap-rock-együttes Los Angelesből. Első albumuk, a Swan Songs 2008. szeptember 2-án jelent meg, első kislemezük a The Kids. Az együttes tagjai jégkorongkapus maszkjához hasonló álarcokat viselnek és álneveket használnak.
Sajátos stílusuk van, általában alternatív rock, hip-hop és dance elemekből állnak dalaik. Sokan azonosítják őket a rap rockkal, vagy a nu metallal. A számok fele fél-alapú stílusban, míg a másik fele rock megközelítésű. Második albumuk, a 2011. április 5-én kiadott American Tragedy folytatja ezt a stílust, de nagyobb szintetizátorok és némi hozzáadott techno elemekkel. Azonban a legtöbb ezen az albumon is a rap rock és hip-hop.
Második albumuk felvételeikor Deuce kikerült a csapatból, helyére egy régi barát, Daniel Murillo (Danny) lépett. Az együttes tagjai egy interjúban azt mondták hogy Deuce távozása elsősorban a zenei eltéréseknek volt köszönhető.
A banda több mint 2 millió lemezt adott el az USA-ban, és több mint 3 milliót világszerte. Hollywood Undead 3. albuma melynek címe Notes from the Underground, bejelentéseik szerint 2013 január 8. jelent meg."
(forrás: Wikipédia)

Két hete ismertem meg a bandát az egyik youtube-os tag csatornáján. Na, jó, nem is, fél éve ismerem, hála a Hollywood News Agency-nek, mivel ez az intója, de komolyan, halványmilka kipárolgásom se volt, hogy a H.U.-tól van a dal. Lényeg, hogy nekem nagyon bejön a stílusuk: ütősek, pörgősek, hörgősek, mondhatni igazi metálos hangulatuk van. Aki nem ismerné őket, annak pár szám (és a többieknek is ;)):

City

No. 5

Knife Called Lust

Everwhere I go

Nincsenek megjegyzések: