2013. február 14., csütörtök

Ajánló - Wolf's rain

" Wolf's Rain egy anime. Az animét 2003. január 3-án kezdték sugározni a televízióban és ezt ez év július 29-én fejezték be a 26. résszel. 2004 telén megjelent a 4 részes OVA és a manga befejezése is ez időtájra tehető.
Az anime az apokaliptikus jövőben(vagy a múltban) játszódik. A városok nyomasztóak, az emberek egyre fogynak. Egy prófécia szerint a világvége közeledik és akkor elérkezik a Földre a Paradicsom, az utat pedig csak a farkasok találhatják meg. Farkasokat pedig hosszú ideje nem láttak, kihaltnak hiszik őket, hisz régebben vadásztak rájuk, mert úgy hitték, hogy pont ők hozzák el a világvégét. Pedig az emberek között élnek, emberalakot öltve élnek a túlélésért. A történet egy fiatal farkas csoportról vagy inkább falkáról szól. Kiba, Tsume, Toboe, Hige és Blue (aki a történet közepe fele csatlakozik a falkánkhoz) elindulnak megkeresni a Paradicsomot és időközben egyre inkább összeszoknak. Az útjuk során rengeteg kalandba keverednek és találkoznak az alkímia leányával Cheza-val (aki valamilyen érthetetlen módon amikor magáról beszél mindig azt mondja hogy: Ez aki a puszta holdvirágból született.) A történetben a "fő gonosz" Darcia aki úgymond 'Nemesi származású'. Félig farkas félig ember (!NEM FARKASEMBER!) a farkasokkal akar megküzdeni mondván : Nem az ősei okozták a családra az átkot amely az 1/2 farkas mivoltát okozza hanem a farkasok a büntetendők."

Molyon hallottam először az anime nevéről, ami első hallásra megtetszett. Rákerestem az első részre, és egyszerűen beleszerettem a történetbe.

Miért is ajánlom?
Disztopikus, komor hangulatú, mondhatni epikus történet. Egy erőszakos világ képét vetíti a nézők elé, mindezt megtetézve gyönyörű grafikával, és szerethető karakterekkel, akiknek a személyiségük akár valós személyeké is lehetne.

Gyenge pont: Magyarra nincs szinkronizálva, így csak gyorsolvasóknak ajánlott.

Az anime 30 részes.

Nincsenek megjegyzések: