2013. február 13., szerda

Zenenap (6) - Black Veil Brides

"A Black Veil Brides (röviden BVB) egy 2006-ban alakult amerikai rock együttes Hollywoodból. A banda egyedi megjelenéséről is ismert, amit 80-as évekbeli glam metal zenekarok, például a Kiss és a Mötley Crüe inspiráltak. Rajongóikat BVB Army-nak szokták nevezni.
A Black Veil Brides stílusa az együttes 2006-os létrejötte óta folyamatosan változik. Mikor a Sex & Hollywooddal debütáltak, a hangzásuk a post-hardcore és az alternatív rock között mozgott, és tévesen az emo jelzőt is rájuk aggatták, a kinézetük miatt, de Andy soha még hallani sem akart erről, ő a kezdetektől egy rock együttesnek szánta a Black Veil Bridest. A We Stitch These Wounds megjelenésének idején teljesen kicserélődött a felállás, a hangzás és a külső is, amiért a gothic rockba sorolták őket, pedig egyre inkább a metalcore és a hard rock felé közelítettek, bővelkedve a screamekben. Jake Pitts érkezésével majdnem mindegyik számba került gitárszóló. A Set the World on Fire és a Rebels kiadásakor külsőségekben a hair metal felé mozdultak el, miközben sokat elhagytak a metalcore-ból, és ennek helyét egyre inkább a hard rock és a heavy metal vette át. A harmadik nagylemezük az előzetes elmondások alapján egy punk rock album lesz."

Egyik barátom ajánlotta néhány hete. Azt hittem, hogy valami újabb fiatal banda lesz, ami néhány hónap után fel is bomlott, tehát eléggé meglepett, amikor rámentem a csatornájukra, hogy több, mint 6 évesek. A stílus nekem nagyon bejövős, a szövegek ütősek. Mindenképp érdemes legalább egy-két számukat meghallgatni.


Unbroken

In the end

Knives and pens

Nincsenek megjegyzések: