2013. február 1., péntek

Könyvtár Péntek (4)

Múlt heti könyvek:
- Olvasott:
* Zakály Viktória: Szívritmuszavar
* Claudia Gray: Afterlife - Az életen is túl
- Jelenlegi:
* Dan Wells: Partials - Részben ember
- Hosszabítás:
 * J. R. Ward: Életre keltett szerető
- Olvasatlanul vissza:
* Anne Plichota - Cendrine Wolf: Oksa Pollock
* Jay Asher & Carolyn Mackler: Kezünkben a jövőnk
- Kihozott könyvek:
* Joanne Fluke: Egzotikus csók és gyilkosság
"Bridget Jones és az „Állítsátok meg Terézanyut!” Kéki Katája után itt a legújabb szingli hősnő, a Miss Marple féle leleményességgel nyomozó süteménybolt-tulajdonos, Hannah Swensen.
Az álmos amerikai kisváros, Lake Eden életét egy nap gyilkosság rázza fel.
A helyi ex-futballsztárt és ügyeletes álompasit, a tejtermék fuvarozással foglalkozó Ron LaSalle-t saját furgonjában szíven lövik. Hannah talál rá a halott férfira, kezében egy Egzotikus csókkal. A vöröshajú cukrásznő, miközben újabb és újabb sütemény-kreációkkal lepi meg kávézója vendégeit, agyafúrt logikával bogozza ki a bűneset szálait. Újabb rejtélyes gyilkosság, fordulatos bűnügyi történet, a szingli-hősnők jellegzetes stílusa, szerelem és ínycsiklandó sütemények a hozzávalói a klasszikus krimi receptjének."

Elvárás: ***

* Lois McMaster Bujold: Lelkek lovagja
"Lois McMaster Bujold, korunk egyik legkiemelkedőbb fantasy- és sci-fi írója egy háborútól fenyegetett, démonoktól sanyargatott világba kalauzol bennünket. Ista királyné megözvegyül, s bár az őrületet hozó átoktól megmenekül, egy megbízhatatlan, kitaszított isten mesterkedéseinek következtében belecsöppen abba az elkeseredett küzdelembe, amely a birodalom lelkeinek megmentéséért folyik…
„Igazi diadal… Nagy öröm ilyen remek írót olvasni, aki mintha most érkezett volna képességei csúcsára. Alig akadt könyv, amit ennyire élveztem volna.” (Diana Wynne Jones)"

Elvárás: ***

* James Patterson: Maximum Ride - Az angyal-kísérlet
"Hat felejthetetlen kölyök – család és otthon nélkül – az életéért fut. Maximum Ride és a legjobb barátai egy kísérlet eredményei: repülésre tervezték őket. De ezzel még nem ér véget csodálatos képességeik listája. Most megléptek, és tudniuk kell, ki hozta létre őket, ki vadászik rájuk, és miért tervezték úgy őket, hogy az emberek felett álljanak.
James Patterson ezt írja regényéről: „A kedvenc könyvem, és talán a legjobb alkotásom.”"

Elvárás: **

* Gill Lewis: Égi vándor
"Egy teremtmény él az erdő mélyén. Olyan teremtmény, amilyet már több mint száz éve nem láttak Callumék farmján. Callum és Iona megfogadják, hogy titokban tartják csodálatos felfedezésüket, de vajon képesek is megvédeni? Az ígéret, melyet egymásnak tettek, mindkettejük életét megváltoztatja."
Elvárás: ****

* Diana Wynne Jones: A másik palota
"„Ajánlom ezt a könyvet azoknak, akik azt hiszik, tudják, mi rejlik a csukott ajtók másik oldalán. És azoknak is, akik tudják, hogy az embert mindig érhetik meglepetések, ha kinyit egy ajtót!”
A kissé földhözragadt Charmainnek minden vágya, hogy zavartalan nyugalomban olvashassa kedvenc könyveit. Ez persze nem könnyű, ha az ember dédnagybátyja varázsló, aki ráadásul éppen segítségre szorul.
A másik palota izgalmasabb, mint a világ legjobb vidámparkjának legelvarázsoltabb kastélya.
A napokban elhunyt Diana Wynne Jones könyvében ismét remek szereplőkkel találkozhatunk, akikre számtalan kaland vár, ám a rengeteg váratlan fordulat után végül most is minden a helyére kerül.
Ha tetszett A vándorló palota és Az égi palota, akkor ez a könyv is kihagyhatatlan; a történet azonban magában is megállja a helyét – akkor is élvezni fogod, ha még nem olvastad a másik kettőt. Utána viszont biztosan az lesz az első dolgod, hogy azokat is megszerezd."

Elvárás: *****

* Kelley Armstrong: The Awakening – Az Ébredés
"Chloé Saunders menekülés közben őrült felfordulást okoz… szó szerint…
Chloé valaha teljesen hétköznapi tinilány volt – legalábbis ezt gondolta. Aztán rájött a megdöbbentő titokra, hogy nem más, mint egy két lábon járó tudományos kísérlet. Születésekor az Edison Csoport névre hallgató gonosz tudóscsapat genetikai módosítást hajtott végre rajta. Chloé megváltozott, egyedülálló képességekkel rendelkező nekromanta lett, aki szellemeket lát, feltámasztja a halottakat, és ez gyakran szörnyűséges következményekkel jár. S ami még rosszabb, egyre erősödő képessége fenyegetést jelent az Edison Csoport fennmaradó tagjai számára, akik úgy döntenek, véget kell vetni ennek a kísérletnek – örökre…"

Elvárás: *****

Nincsenek megjegyzések: