2013. február 23., szombat

Újdonságnézőben (12)

* Isaac Marion: Eleven testek - 2013. márc. 20 (Libri)
"Isaac Marion megírta a legváratlanabb romantikus történetet. Sose gondoltam, hogy ilyen szenvedélyesen érdekel majd egy zombi." – Stephenie Meyer, A Twilight-saga szerzője
R egy fiatal férfi. Éppen egzisztenciális válságban van – ő egy zombi. Keresztülverekszi magát a háborúban megsemmisült, összeomlott Amerikán, és az eszüket vesztett, éhes társai között mégis valami többre vágyik, mint vér és agyvelő. A többiekkel ellentétben ő tud beszélni – néhány felmordult szótagot ugyan, de a belső élete csupa mélység, csupa csoda és vágy. Nincsenek emlékei, nincsen személyisége, nincs pulzusa sem, de vannak álmai.
Ijesztő, vicces, és meglepően szívbemarkoló. Az Eleven testek arról szól, milyen élni, hogy milyen meghalni, és arról, hogy milyen az elmosódott határ a kettő között.
Amerikában minden nézőcsúcsot megdöntött a regényből készült film John Malkovich főszereplésével!"
* Abbi Glines: Breathe - 2013. ősz (Maxim)

"Sadie White nem a helyi strand életmentő szolgálatát és még csak nem is az egyik belvárosi szalon kisegítőjének feladatát - amely az ő korában éppen ideálisnak mondható - választotta nyári diákmunkaként. Nem, ő terhes édesanyja helyett vállalja annak munkáját, aki gazdag családok nyári otthonainak háztartási alkalmazottja egy közeli szigeten.
 Mikor a család megérkezik a nyaralásukra, Sadie meglepődve tapasztalja, hogy a ház tulajdonosa nem más, mint maga Jax Stone, a világ egyik legszexibb tini rocksztára. Ha Sadie nem azzal lenne elfoglalva, hogy édesanyjáról gondoskodik és a házat takarítja, akkor talán - ahogy azt mindenki tenné - odáig lenne azért, hogy egy rocksztárnak dolgozhat.
Habár Sadie nem dob hátast Jax hírnevétől, a fiúnak megtetszik a lány. Sadie minden vonása felkelti Jax érdeklődését, ugyanakkor ezt egyáltalán nem mutatja ki. A fiú életében sosem működtek a szerelmi kapcsolatok, és ugyan őrülten vágyik Sadie-re, úgy gondolja, a lány többet érdemel. Azonban a nyár végére Jax rájön, hogy a levegővétel sem megy Sadie nélkül."Az infókért köszönet jár Lilla K.-nak!

Nincsenek megjegyzések: