2013. március 21., csütörtök

Ajánló - Office

"Az Office (magyarul: ’iroda’, eredetileg The Office) az NBC amerikai csatorna ál-dokumentumsorozata (mockumentary), szituációs komédia a brit BBC A hivatal című sorozata alapján. Alkotói Ricky Gervais és Stephen Merchant, az amerikai változatot Greg Daniels adaptálta. A sorozat licencét 2004-ben vásárolta meg az amerikai NBC.
Kilenc évad, összesen 185 epizód, melyeknek hossza 22 perc, a különleges részek kivételével amik 28 és 42 percesek.
Egy óriás papírvállalati cég, a Dunder Mifflin Scranton városi kirendeltségén játszódik a történet, ahol bepillantást nyerhetünk az irodai dolgozók szürke mindennapjaiba. Kiderül azonban, hogy ezek a mindennapok nem is annyira szürkék, sőt mi több, az unaloműzés céljából a kollégák állandó megviccelése elég jó móka. Bepillantást nyerhetünk továbbá az emberek magánéletébe is a munka mellett, ami még több izgalmat és komédiát rejteget." (forrás: Wikipédia)

Mikor még koránkelő típus voltam, akkor minden hétvégén reggel 6-kor lecuccoltam a fotelbe, hogy Tv-t nézzek. Kedvenc csatornáimat böngészve találtam rá az office-ra, de mivel körülbelül 11-12 éves lehettem, nem igazán érdekelt a sorozat. Most, hogy angol kéttannyelvű gimnáziumba járok péntek reggelente az amerikai tanárunkkal szoktuk eredeti nyelven nézni, és tudjátok mit? Nem is olyan rossz, sőt!

Miért is ajánlom?
Könnyed 22 perces egy rész, nem veszi nagyon igénybe sem az időd, sem az agyad. Egyszerű kikapcsoló műsor, kínos, ámde a nézőknek komikus poénokkal, és olyan karakterekkel, amilyenekkel nem mindennap fut össze az ember.


Gyenge pont: Igazából csak annyi, hogy nem igazán látom, merre tart a sorozat, vagy hogy egyáltalán hogy végződik. Másrészről van azért néhány "oldalbabökős" poén is, hogy ugye érted, UGYE?!

A Comedy Central adta régebben, jelenleg (tudtommal) nem adják, de az indavideón megtalálhatóak az epizódok.

Nincsenek megjegyzések: