2013. március 22., péntek

Könyvtár Péntek (10)

Múlt heti könyvek:
- Olvasott:

* Claudia Gray: Balthazar
* Chuck Palahniuk: Altató
* J. R. Ward: Feloldozott szerető
* Kresley Cole: A démonkirály csókja
- Jelenlegi:
* Richard Castle: Naked Heat - Meztelen hőség
- Hosszabítás:
* Scott Westerfeld: Csúfok
* Ursula Poznanski: Erebos
* Philip Carlo: A Jeges
- Olvasatlanul vissza:
* Lauren Conrad: Sweet Little Lies – Édes kis hazugságok
* Ilona Andrews: Mágikus találkozás
- Kihozott könyvek:
* Richard Castle: Naked Heat - Meztelen hőség
"Amikor Cassidy Towne-t, New York legkönyörtelenebb bulvárújságíróját holtan találják, Heat nevezetes gyanúsítottak egész sorára bukkan, akik közül mindenkinek komoly indítéka volt, hogy végezzen Manhattan legrettegettebb sárdobálójával.
Heat gyilkossági nyomozását tovább komplikálja újabb találkozása a magazinszerzők szupersztárjával, Jameson Rookkal. Miután nemrég szakított a férfival, Nikki nem érzi úgy, hogy itt lenne az ideje megbirkózni az érzelmi teherrel. Csakhogy a jóképű, szellemes, Pulitzer-díjas író nagyon is érintett az ügyben, így kénytelen ismét együtt dolgozni vele. Megoldatlan kapcsolati problémák feszültsége és szexuális izzás tölti be a levegőt, miközben Heat és Rook hírességek és maffiózók, énekesek és prostituáltak, profi sportolók és bukott politikusok között indulnak a gyilkos keresésére.
Az új eset mindent elsöprő hullámokat kelt a titkok, eltussolt ügyek és botrányok világában."

Elvárás: *****

* Leiner Laura: Szent Johanna Gimi 7. - Útvesztő
"Szeptember 1-jén Reniék immár irigyelt végzősökként lépnek be a suli épületébe, de vajon tényleg irigylésre méltó a helyzetük? Egy biztos: a legzsúfoltabb, legeseménydúsabb évnek néznek elébe, amelynek már az első fele is tele lesz óriási élményekkel (szalagavató, nagy végzős bulizások, utolsó közös szilveszter), ugyanakkor komoly buktatókkal (érettségi tárgyak kiválasztása, a felkészülés megkezdése és a nagy kérdés: a továbbtanulás).
Ám a 12/b., mint tudjuk, nem átlagos társaság: ők mindent megtesznek azért, hogy az utolsó évük valóban felejthetetlenné váljon, nemcsak önmaguk, de a Szent Johanna gimi összes tanára és diákja számára is…"

Elvárás: *****

* John Green: Alaska nyomában
"Első pia
Első balhé
Első csaj
Utolsó szavak
A tizenhat éves Miles Haltert elbűvölik a híres emberek utolsó mondatai és unja otthoni biztonságos életét. A középiskola után rábeszéli szüleit, hogy írassák be egy bentlakásos iskolába, mert abban bízik, ettől talán megváltozik addigi unalmas élete. Itt ismerkedik meg Alaska Younggal, az okos, vicces és halálosan szexi lánnyal, valamint Chippel, az ösztöndíjas zsenivel, aki kollégiumi szobatársa lesz.
Százhuszonnyolc nap alatt Miles élete gyökeresen megváltozik, miközben Alaskát önpusztító viselkedése a végső tragédia felé sodorja.
John Green Alabamában járt bentlakásos iskolába, amely nem sokban különbözött az Alaska nyomában Culver Creekjétől. Az Alaska nyomában az első regénye."

Elvárás: *****

* Neil Gaiman: Amerikai istenek
"Szörnyű vihar közeledik…
Árnyék három évet töltött börtönben, közben mindvégig csak azt a pillanatot várta, amikor végre hazatérhet szeretett feleségéhez, hogy együtt új életet kezdjenek. De mielőtt találkozhatnának, szabadulása előtt néhány nappal a felesége autóbaleset áldozata lesz. Árnyék élete romokban hever, és ekkor a sors egy különös idegennel hozza össze, aki Szerda néven mutatkozik be, és furcsa módon sokkal többet tud róla, mint ő saját magáról.
Szerda munkát ajánl neki, és miközben az események egyre váratlanabb fordulatokat vesznek, Árnyék kénytelen lesz megtanulni, hogy a múlt sohasem hal meg igazából. Mindenkinek, még az ő szeretett Laurájának is voltak titkai, és az álmok, mesék, legendák sokkal valóságosabbak, mint azt korábban gondolta volna. Árnyék számára egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a mindennapi élet nyugodt felszíne alatt különös vihar tombol. Egy háború, amelynek tétje nem más, mint Amerika lelke. Egy háború, amelynek Árnyék hirtelen a kellős közepén találja magát.
A Hugo-, Nebula-, Locus-, SFX Magazine- és Bram Stoker-díjas, világszerte elsöprő sikerű regényt most a könyv megjelenésének tizedik évfordulójára kibővített változatban vehetik kezükbe a magyar olvasók."

Elvárás: *****

* Laurell K. Hamilton: Végzetes flört
"Amikor Anita Blake, a dögös vámpírvadász találkozik megbízójával, Tony Benningtonnal, még tele van együttérzéssel. Ugyanis a férfinak nemrég halt meg a felesége, és Anita feladata az lenne, hogy a nőt reanimálja. Vagyis felélessze halottaiból.
Anita tud néhány dolgot életről és halálról, és tisztában van azzal is, mit jelent szeretni valakit. De azt is tudja, hogy amit ő nekromantaként fel tud ajánlani Tony Benningtonnak, az nem egészen az, amire a férfi vágyik. Mert az a teremtmény, akit Anita képes előhívni a néhai Mrs. Bennington sírjából, az nem a csodálatos Mrs. Bennington lesz. Sőt. Nagyon nagyon messze lesz a csodálatostól."

Elvárás: ****

* Cat Clarke: Entangled - Összekuszálva
"A tizenhét éves Grace egy fehér szobában ébred, ahol nincs más, csak egy asztal, tollak és papír. Mindeközben pedig fogalma sincs, hogy került oda.
Ahogy lassan papírra veti összekuszálódott élete minden apró részletét, kénytelen felidézni azokat a dolgokat is, amiket inkább el akart felejteni. Kiderül, hogy reménytelenül szerelmes a lélegzetelállító Natbe. Ahogyan az is, hogy a legjobb barátnőjét Salnek hívják, és kettejük kapcsolata egyáltalán nem hétköznapi. Egy dolog azonban hiányzik.
Grace-nek szembe kell néznie a legfontosabb kérdéssel. Miért van itt?
Egy történet veszélyes titkokról, mély barátságról és ellenállhatatlan vonzalomról."

Elvárás: ***

Nincsenek megjegyzések: