2013. március 2., szombat

Újdonságnézőben (13) - Agave

"Júniusban jelenik meg Neil Gaiman új regénye Óceán az út végén címmel (Ocean At The End Of The Lane), ami a híres fantasy szerző első műve lesz több mint 5 év után. A könyv az emlékekről, varázslatról és túlélésről szól, a történetek erejéről és a bennünk lakozó sötétségről. Egy hétéves fiúról és egy ellopott autóról, amiben öngyilkosságot követnek el, olyan ősi erőket szabadítva a világra, melyeket sosem lett volna szabad megzavarni. Világunkon túli rémségek jelennek meg az életünkben, és a főhősnek mindent meg kell tennie, hogy életben maradjon. Menedéket csak az a három nő nyújthat neki, akik egy düledező farmon élnek az út végén. Közülük a legfiatalabbik váltig állítja, hogy a kacsaúsztatója valójában egy óceán. A legidősebb pedig emlékszik még a világ kezdetére.
A könyvet természetesen már most hatalmas várakozás előzi meg, az izgalmakat ráadásul csak fokozza, hogy elkeltek a megfilmesítési jogai és megtalálták hozzá a rendezőt is. A Tom Hanks tulajdonában lévő Playtone Pictures fog felelni a munkálatokért (ők dolgoznak egy ideje az Amerikai istenek televíziós sorozatán is), a rendező pedig Joe Wright lesz, aki nemrég az Oscar-díjas Anna Kareninát rendezte, de már korábban is szintén díjnyertes alkotásokat jegyzett (Hanna, Vágy és vezeklés, Büszkeség és balítélet).
Ami a könyv hazai megjelenését illeti, nagyon szeretnénk június 18-án, a nemzetközi kiadással egyidőben kiadni."

"Szintén jó hír, hogy hosszas hallgatás után úgy tűnik, végre sínen van Roderick Gordon és Brian Williams népszerű regényének, Az alagutak rejtélyének a megfilmesítése. A könyv egy fiatal fiúról szól, aki a legjobb barátjával édesapját indul megkeresni, aki akkor tűnt el, amikor kincset kerestek a föld alatt. A szerzőpáros újszerű és rendkívül izgalmas kalandregénye óriási felfedezéseket és sötét titokat rejt magában, melyekért a főszereplők az életüket is hajlandóak kockáztatni.
A regény megfilmesítési jogai szintén hamar elkeltek a megjelenés után még a 2000-es évek második felében, aztán sokáig nem történt semmi. Egészen idáig: a svéd Mikael Håfströmhöz került a rendezés joga, akinek idén mutatják be a The Tomb című filmjét Sylvester Stallonéval és Arnold Schwarzeneggerrel a főszerepben, korábban pedig az 1408 és A rítus című mozikkal lett ismert.
Az Alagutak-sorozat első három része már egy ideje kapható a könyvesboltokban, a negyedik kötetet (Closer) várhatóan az ősz elején adjuk ki."

"Scott Turow neve az idősebb olvasók számára lehet, hogy nem ismeretlen: az Ártatlanságra ítélve című regénye itthon is bestseller lett az 1990-es évek elején, ráadásul Harrison Ford és Rául Juliá főszereplésével népszerű filmet is forgattak belőle. A hónap elején új fordításban kiadjuk a könyvet, és elkezdjük gondozni Turow életművét – várhatóan a Könyvhéten jelenik meg Ártatlan címmel a regény közvetlen folytatása."

(forrás: agaveblog.hu.)

Nincsenek megjegyzések: