2012. április 27., péntek

Szerda, avagy a könyvtár napja

Még 2009-ben kaptam könyvtár jegyet a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárba (18. ker.), és nagyon szégyenlem magam, hogy akkor még alig jártam be. 2011-ben, mikor megkaptam a saját gépemet, felfedeztem az e-book nevű nagyszerű találmányt, és onnantól kezdve, mindenhol könyveket olvastam.
Mivel minden szerdán szokott lenni kórus próbám (amit a könyvtárhoz néhány sarokra tartanak), így mindig beugrok oda kivenni néhány újdonságot, érdekesebb sikerkönyveket.
A mostani szerdán viszont feltettem a lécet: 7 könyvet kölcsönöztem ki! Ekkora szám még soha nem fordult elő az életemben! :D A lista:
 • Maggie Stiefvater: Forever - Örökké
 • Lisa Jane Smith: Night World
 • Tara Monti: La mattanza
 • Richard Castle: Heat Wave – Hőhullám
 • Christopher Moore: Biff evangéliuma
 • Laurell K. Hamilton: Égkék bűnök
 • Danielle Trussoni: Az átok
Ezek közül a Night World-öt már elolvastam.
"Az Éjszaka Világát ne keresd a térképen! Vámpírok, vérfarkasok, boszorkányok, a sötétség teremtményei élnek közöttünk, az Éjszaka Világa az ő titkos szövetségük. Halálosan szépek és erősek, a halandók számára ellenállhatatlanok - pedig vadászhatnak rájuk, meg is ölhetik őket... Világuk titkosságát két szigorú törvény biztosítja: 1) halandó ember soha nem szerezhet tudomást az Éjszaka Világa létezéséről; 2) az Éjszaka Világa lényei soha nem szerethetnek meg embert. A szünet első napján Poppy azt hitte, a nyár örökké fog tartani, ám egy alattomos betegség azzal fenyegeti, hogy az őszt sem éri meg. Egyedül a barátja, lelki társa és - be nem vallottan - a szerelme, James mentheti meg. Ő azonban vámpír, s csak úgy adhatja vissza Poppy életét, ha ő is átlép az Éjszaka Világába: titkos vámpír lesz. Jamesnek tehát meg kell szegnie az Éjszaka Világának mindkét törvényét, amiért azonban az élete az ár... "Fiatal felnőtteknek ajánlják, de - mint minden nagy történet - ez sem köthető korhatárhoz!" -(J. L. Cravens) Lépj be a szenvedély titkos világába!"
Értékelése számomra: 1 csillag.
A butaságok szinte teljesen fel vannak halmozva benne (enyhén szólva). Néhány említésre méltó:
 • A vér ízét a cseresznye befőttéhez hasonlítja.
 • Egyáltalán milyen név az, hogy Poppy?!
 • Amikor az egyik szereplő (a bátyja a Poppynak) azt mondja neki, hogy az élete szerelme csak megjátssza a törődő szerelmest (James), akkor elhiszi, és rögtön kivágja a hisztit, miközben tud olvasni majdnem mindenki érzéseiben, és érezte is, hogy mennyire szereti hősünket a vámpírka...
 • Smith az elején állandóan a testvéri szeretetről ír, aztán mikor a bátyus megtudja, hogy a húgocskája csak úgy menekülhet meg, hogy vámpírrá változtatja az agyaras, akkor inkább haljon meg, hiszen a vámpírok eredetileg is gonoszak!
 • Amikor betoppan a gonosz, a lány megbízik benne, sőt el is hagyja James-t, mikor ő előre figyelmeztette, hogy vigyázzon vele...
Emellet egyáltalán nem eredeti, és inkább novella, mint regény. Ha választani kell, hogy mi tetszett benne legjobban: James testvére, a főgonosz.

Nincsenek megjegyzések: