2012. július 16., hétfő

Janet Evanovich: A szingli fejvadász 3.

Kicsit mindig húzodozom ettől a sorozattól, állandóan elolvasom a többi kikölcsönzött könyvet, aztán fogok bele. Itt is ez volt a helyzet, meg is kellett hosszabítanom, pedig ezt a könyvet 4 hétre lehet kivenni, de végül eljutottam odáig, hogy belekezdjek.

Stephanie Plum ismét egy zűrös ügyet kap, ezúttal a mindenki által közkedvelt, sőt, istenített cukorárust, Mo bácsit. Be kell vinnie, mert papír nélkül találtak nála fegyvert, ami az ő környékükön nem is nagy bűn, de Mo bácsi a tárgyalás idején szőrén-szálán felszívódott. Steph rögtön neki is kezd a nyomozásnak, azonban nemsokára nyakára jár Mo bácsi hokimaszkos bosszúangyalai, és megfenyegetik a lányt, hogy álljon már le a cukrosbácsi nyomainak felslukkolásával, különben rossz vége lesz. És ha ez még nem lenne elég, sorra tűnnek fel a drogdílerek hullamerev állapotban, Ranger edzeni kényszeíti invitálja, a rendőrség gyilkossággal gyanúsítja, és Lula sem száll le róla, vele együtt akarja elkapni a Fütyiorrút, alias Mo bácsit. Ha ezeket mind összehozzuk, valami egészen hullaszagú, amorf dolog jön ki belőle.

Megmondom őszintén, ez a kötet volt a sorozat eddigi legrosszabja, a mélypont. Nem olyan nagyon tért el a megszokott színvonaltól, de itt nem csattantak nagyot a poénok, még csak nem is voltak Steph és Morelli között nagy szópárbajok. A drágalátos pasi most inkább a háttérba ragadt, mint poszméh a lekvárba, nagy a valószínűsége, hogy féltékennyé akarta tenni főhősnőnk, de én jobban bírtam akkor, amikor inkább a perverz disznó mivoltát hangsúlyozta. Javára legyen mondva, a végére megjött Morelli stílvilága.

A többi karakterrel sem voltam megelégedve. Lula szörnyen idegesített, Stephanie helyében már az elején lecsaptam volna egy böhöm nagy serpenyővel, csak hogy a testméretekkel is arányos legyen. Ranger lényegében bírtam, de a végére nála is beállt a tikkelés. Lényegében ugyanis nem tudunk semmit róla, csupán annyit, hogy nyúlkaján él, minden reggel 6-kor kilómétereket lohol izzadás nélkül, van egy irodája, és a neve. Pont. Ki a fene ő, Batman? Mazur nagyi sem volt nagyon kiemelkedő, csapán Mr. Plum-ot sikerült teljességel kikészítenie, de ez mondjuk mindig így van.

A másik negatív tényező az a nyomozós oldalaknál van. Bírtam azokat a részeket, ahol a hullákat vonszolták ide-oda, meg ahogy eljuttatták őket a rendőrségre, de lényegében ennyiben ki is fújt az izgalom. Beállt a nagy köd az egész rejtélybe, nem tudunk semmit, sőt, amikor Steph a végén mégis kap egy használható nyomot, akkor is marad az infóvisszatartás, ami sok olvasónál nem jön be.Nekem se tetszett.

Lényegében nem olyan nagyon rossz, szerethető a sorozat, de mégiscsak 4 csillagot kap, a fentebb említett beszámoló alapján.

Adatok:
Kiadó: Ulpius-ház
Oldalszám: 351 oldal
Megjelenés: 2008
Sorozat: Szingli fejvadász (3.)
Egyéb megjegyzés: puhakötésű, 3499 Ft, ismert "Három lövés" címen is.

Nincsenek megjegyzések: