2012. július 29., vasárnap

Laurell K. Hamilton: Harlekin

Ismételten Hamilton-nal jövök, és ezúttal kicsit jobb értékeléssel.

"Létezik egy titkos társaság, akiktől még a vámpírok is tartanak. A szervezet neve: Harlekin, tagjai valós személyét rejtély övezi. A vámpírvilág rendőrségeként az a feladatuk, hogy megregulázzák a saját törvényeiket megszegő vérszipolyokat. De mi van akkor, amikor maga a Harlekin hágja át saját szabályait? Hogyan védekezhetnek ellenük az egyszerű vámpírok és alakváltók? Vagy Anita Blake? Miközben Anita szeretői érzelmi viharainak közepette egyensúlyoz, megjelenik a városban a Harlekin, s hamar kiderül, csöppet sem békés szándékkal."
Sokan vannak úgy ezzel a sorozattal, mint én: tudják, hogy az egész egy hullámvasútélmény, amit ha túl sokáig folytatsz, kukucskál a róka, de nem tudják megállni, hogy ne olvassák tovább.

A Harlekin ennek a hullámvölgynek egy fontosabb pontja. Hála égnek, Hamilton-nak sikerült az erotikát takarékra csavarnia, és behozni több olyan dolgot, amit a rajongók is szeretnek, így az izgalmat,  vagy a  krimicselekményt. Néhány régebbi karakter is kopogtatott. Itt volt például mindjárt Edward és Olaf, a bérgyilkos és a pszichopata, az én szívem csücskei.

Persze a szívszerelmeket azért még nem lehet rendesen kizárni. Richard megint kavarja a barna löttyöt, egyszerre szidja Anitát és féltékeny a fiúira. És az a jelenet a végén... Borzalmas. Sokan sajnálták ezt a barna szépfiút, de én biztos nem. Anita helyében páros lábbal rugdostam volna ki, már az első hisztijénél. Aztán ott van Nathaniel. A háremből talán ő az, akit szinte egyáltalán nem preferálok. Lehet, hogy jó természetű, de ha elfogy nála a cérna, akkor ő is hasonlóan morog, mint Richard.

Még egy kis infó. Olvastam, hogy Anita nem fogja növelni a fiúi számát. Vastapsot neki az önmegtartóztatásért!

Egyébként most ez a rész tényleg bejövős volt, sokkal több mindent sikerült belesűrítenie, mint az eddigi köteteknél. Remélem, hogy ez továbbra is így lesz. 4 csillag
Részlet a könyvből: "Hajnalodott, a vámpírok már a koporsóikat nyomták, amikor végre megint odáig jutottam, hogy megcsörgessem Edwardot. Kétszer is próbálkoztam már, míg Lisandro szakijai átnyálazták az irodát, és végül találtak is kis poloskákat, sajna az nem lett meg, ahonnan hallgattak bennünket, de legalább pár óra alatt tiszták lehettünk megint. Mázlink volt, nem volt rossz eresztés, pár éve még szupermenőnek számított, de nem a legújabb trükkök, elég közel kellett jönniük a klubbhoz, a szakik szerint nagy eséllyel a mobilegységes lehallgató- típus volt. Kisteherautó, benne kisvámpírok a kisfülessel. Ami azt is jelenthette, hogy a mobiltelcsivel meg számítógéppel még nem boldogulnak. Még, hogy ősi szervezet! Közben meg modernebbek, mint mi. Vajon mit vetnek még be?"

Adatok:
Kiadó: Agave Könyvek
Oldalszám: 496 oldal
 Megjelenés: 2009
 Sorozat: Anita Blake (14.)
 Egyéb megjegyzés: Puhatáblás, 3280 Ft

Nincsenek megjegyzések: