2012. augusztus 29., szerda

Jayne Ann Krentz: Szédítő mélység

"Amikor Fallon Jones átveszi a családi vállalkozás, a Jones & Jones pszichodetektív iroda vezetését, Észak-Kaliforniába, Scargill Cove-ba költözik. Az eldugott kis tengerparti település vibráló hely, szokatlanul erős energiavonalak találkozási pontja – bizonyára ezért vonzza úgy a különcöket és az elveszett lelkeket, mint rovarokat a lámpafény.
Isabella Valdez lába alatt valamiért mindig forró a talaj, ezúttal Scargill Cove-ban kezd új életet. Fallon Jones cégénél helyezkedik el, és a nyomozó pár nap múlva már nem is emlékszik, milyen volt az élet Isabella érkezése előtt. A lány rendet teremt a kaotikus irodában, nem lepődik meg a munka parapszichikai jellegén, és nem osztja azoknak a véleményét, akik a főnöke képességeit az őrültség egy formájának tartják.
Egy egyszerűnek tűnő eset kibogozása közben azonban előkerül egy régi ingaóra, amelyből sötét erő árad, Fallon és Isabella pedig az álmos kisváros rejtélyekkel teli történetének kellős közepén találja magát.."

Az Álomfény-trilógia első kötete óta vártam, hogy Fallonnak is legyen egy könyve. Sokkal érdekesebb karaktere volt, mint bármelyik másiknak, attól függetlenül, hogy alig tudtunk róla valamit.

A kezdet nagyon érdekesen kezdődött - rögtön egy gyilkossági kísérlettel. Meg kell mondanom, ez a rész tetszett a könyvből a legjobban, mégha cscak néhány oldalból állt. A történetvezetés is lendületesebb, mint a megszokott, a szereplők is viszonylag gyorsan találkoznak, de csak a közepén válik csöpögősebbre, ami eléggé szokatlan, hiszen már megszoktam, hogy már az elején konkrétan csak a 18 karikás dolgok érdeklik a stereplőket.

Ami az akciót illeti... nos, az eléggé lanyha volt, de még mindig jobban bejött, mint az Álomfény-trilógia akármelyik kötetében. Azzal se sokat spoilerezek, hogy megint feltűnik a Nadragulya, de konkretizálva csak a végén.

A karakterekről beszélve... Fallon szerintem jobban ki volt dolgozva, de nem csak izom terén, ahogy a borító sejteti, de pszichológiailag is - Isabellával szemben. Szegény feminim karakter megint csak úgy oda volt illesztve (legalább is ezt az érzetet keltette), hogy legyen benn e a m,egszokott romantika.

Összességében 4 csillagot kap.

Adatok:
Kiadó: Maecenas
Oldalszám: 352 oldal
Megjelenés: 2012
Sorozat: Tükör-trilógia (1.)
Egyéb megjegyzés: Puhakötésű, 1600 Ft

Nincsenek megjegyzések: