2012. augusztus 29., szerda

Richelle Mead: A szukkubusz dala

A Vámpírakadémiát olvastam, imádtam imádom, és már régóta el akartam olvasni a legújabb sorozatot. Amikor megláttam a könyvtárban, tapsikoltam örömömben.

"Georgina Kincaid, a gyönyörű könyvesbolti eladónő látszólag mindennapi életet él Seattle-ben. Reggelente a macskájával játszik, napközben elbűvölően csacsog a vásárlókkal, este pedig táncórákat ad barátainak, vagy éppen valamelyik környékbeli banda koncertjén lóg. Legjobb barátai két vámpír és egy kisördög. Ja, igen, ő maga pedig szukkubusz. Férfifaló, alakváltó démon, aki áldozatai gyönyöre közben elszívja életerejüket, s lelküket a kárhozat felé taszítja. Nem ma kezdte a pályát, mintegy 1600 éve, 16 évesen adta el a lelkét a halhatatlanságért, azóta csábítja a hímnemű halandókat, főnökei legnagyobb megelégedésére.
A hangulatos estéket azonban egy gyilkos zavarja meg, aki a halhatatlanokat vette célba, és aki ráadásul szerelmes vallomásnak szánt levelekkel bombázza Georginát. Angyalok, démonok, vámpírok és más különös lények bukkannak fel, és bár a pokol és a mennyek harca folyamatos, az örökkévalóknak ez meg sem kottyan…"


Számítottam rá, hogy oltári jó lesz, de hogy ennyire?! A mítológia fantasztikus, tele vagyunk természetfeletti lényekkel. Van kisördög, démon, vámpír, szukkubusz, angyal... és egy naaagyon szimpi ÍRÓ! Hozzá kapcsolódva egy idézet:
"Felőlem el is rabolhatna, és a szexrabszolgájává tehetne, feltéve, hogy mindig enyém az első tiszteletpéldány a regényeiből."
DA-fanart
Tehát a világ is fantasztikus, jók a beszólások, megvan a humor, a karakterek leginkább pasik, mindenféle fajtából, lehet válogatni. Sokan szeretik Cartert, nekem is befutós, de Seth-et talán jobban szeretem. Mert lehet Carternek akármekkora beszélőkéje, Seth mégis csak író! ♥

A főgonosszal volt csak egy kis problémám - már az elején kitaláltam, ki lehet, csak azt nem, miért. A végére természetesen kiderült, és kiviláglott az igaz természete (lelkileg eléggé labilis). Az, hogy megmenekült a kivégzésről csak jó nekünk, mert viszont láthatjuk, de egy kicsit csalódott is voltam. Hiába, én már csak ilyen véresen szeretem. :)

Az erotika is megvolt. Nem írta le nagyon részletesen, nem volt pornó, és remélem, hogy ez a közepes szint megmarad.

6 csillag a szukkubusznak!

Adatok:
Kiadó: Agave Kiadó
Oldalszám: 352 oldal
Megjelenés: 2012
Sorozat: Georgina Kincaid (1.)
Egyéb megjegyzés: Puhakötésű, 2980 Ft

Nincsenek megjegyzések: