2012. szeptember 4., kedd

J. R. Ward: Éjsötét szerető

"Az éjszaka sötétjében halálos küzdelem folyik a vámpírok és a vadászok között. A Fekete Tőr Testvériség hat vámpírharcosa felesküdött rá, hogy megvédi a vámpírokat a rájuk törő ellenségtől. Vezetőjük, a jóképű, emberfeletti erővel bíró Wrath maradt az egyetlen tisztavérű vámpír a Földön. Szülei gyilkosait keresi, hogy végre kiegyenlítse a számlát. Küldetése során találkozik a gyönyörű Beth-szel, aki mit sem tud származásáról: nem sejti, hogy félig vámpír. Wrath-nak be kell vezetnie a lányt a halottak világába, hiszen ez az öröksége, a sorsa. Egy új érzés, a testét gyötrő nyugtalanság miatt Beth képtelen ellenállni a veszélyesen vonzó férfinak, aki éjszakánként meglátogatja, ám történetei a Testvériségről és a vérről megijesztik. A férfi érintése lángra lobbantja Beth-t, ám ez egy fenyegető, mindkettőjüket felemésztő vágy...
Kettejük szerelméről, erotikus szenvedélyéről szól a Fekete Tőr Testvériség sorozat lebilincselő első könyve, mely az elmúlt évek legnagyobb romantikus bestsellere lett világszerte."


Ez a sorozat annyira híres a molyok között, hogy eléggé elszégyelltem magam, hogy én még nem olvastam. Több hétig vártam, hogy a könyvtárban is bent legyen. Végül, amikor végre ki tudtam venni (mellékesen jó rongyosan), a könyvtáros nénike rám bámult, kérdezve, hogy ezt én TÉNYLEG el akarom olvasni. Most mondhattam volna azt, hogy neeem, azért vettem ki, de végül csak biccentettem. Nem kell a dolgokat túl spilázni.

Egyébként a hölgynek tényleg igaza, volt mert az Éjsötét szerető egyáltalán nem gyerekeknek lett írva (nem mintha érdekelne). A fülszövegben is említik az erotikát, ami itt eléggé jelen van, de nem a Hamilton-féle pornószerűség. Egy picit azért visszavettem volna így is belőle, de egyébként nem volt zavaró.

A történet főszála inkább a világ bemutatására irányult, és csak (erős) mellékszálként volt jelen romantika. Olvashattunk rögtön az elején egy rövidebb, de annál robbanósabb akciót (szó szerint értendő). A következő pillanatban belekukkanthattunk a "gonosz" - jobban kifejezve, az ellenség - fejébe. Mindig is imádtam az ellentétes pólusokat olvasni főleg, ha az a pólus negatív. Újabb jó pont tehát a könyv javára.

Jöjjenek a karakterek. Kezdjük Wrath-tal, aki egyáltalán nem rágta be magát a szívembe. Az okés, hogy a vámpírok között a főmufti, és hogy vak is, meg magányos, és minden... De számomra a jelleme nagyon laposra sikeredett. Nemrég olvastam róla egy novellát róla, és meg kell mondani ott már kifogástalanul lett ábrázolva. Beth-t, a főhősnőnket azonban sokkal jobban bírtam, akármennyire is el van maradva izommal és méterrel. Neki legalább pszichésen sem labilis a lelkivilága.

Kedvenc azonban mindenképpen Zsadist lett. És tudom, már megint a legsötétebb antihőst kellett kifognom, de ez van. Mogorva, veszélyes, és mindenképpen jól néz ki, akármennyire is hiszi Z az ellentettjét. Mondhatni imádnivaló cukipofa. Alig várom az ő könyvét.

Összesítve jó első könyv, de jobban is meg lehetett volna írni. 4 csillag.


Adatok:
Kiadó: Ulpius Kiadó
Oldalszám: 528 oldal
Megjelenés: 2008
Sorozat: Fekete Tőr Testvériség [FTT] (1.)
Egyéb megjegyzés: Puhakötésű, 2999 Ft

MEGJEGYZÉS
Ez volt az 50. poszt. :)

Nincsenek megjegyzések: