2012. szeptember 8., szombat

Patricia Briggs: Megszólít a Hold

"Mercedes Thompson autószerelő Tri-Citiesben, műhelyében lepukkant verdák helyrepofozásával keresi kenyerét, és kedvtelésből Volkswagen Bogarakat ment meg az enyészettől. Időnként kisétál a sivatagba, ruháit egy bokor alá rejti, és átváltozik prérifarkassá, hogy nyulakat meg pockokat kergessen. Mercy ugyanis járó az Észak-Amerikai kontinens ősi természetfeletti népeinek leszármazottja, akit vérfarkasok neveltek fel. Amikor Mercy egy fiatal vérfarkas tetemébe botlik házának ajtaja előtt, valamint a szomszédjában lakó alfahímet is kis híján megölik, lányát pedig elrabolják, nevelőapjához, valamint fiatalkori szerelméhez fordul segítségért. Vérfarkasok, vámpírok, boszorkányok és egyéb mágikus lények között vezet Mercy útja ebben a fantasztikus regényben, amely nem mentes sem haláltól, sem szerelemtől."

Unalomból vettem ki a könyvtárból, nem támasztottam semmilyen elvárást a könyvvel kapcsolatban. Persze, többször láttam emberek kezében, de nem gondoltam volna, hogy tényleg tetszene.Összegezve? Bejött!

Az egész kezdődik egy olyan mondattal, hogy "A természetfeletti seggeket szétrúgó főhősnők népes világában kétségtelenül Mercy a legjobb." De volt egy olyan ajánló, ami Anita Blake első korszakára utalgatott. Ez mind szép és jó lenne, de Mercy egy teljesen más karakter, mint AB.

A történet pörgős, de közel sem annyira véres, mint ahogy azt a borítón állították. Az első ötven oldalon van egy torokátharapásos halál aztán egy túladagolásos baleset és egy kis közelharc, majd a végén szintén egy ütközet, zárásként meg egy nyaktörés. Ennyi.

Leginkább a nyomozásra koncentrálódunk. Csuda jó volt, csupán a végén jöttem/jöttünk rá, ki rabolta el Adam lányát. (Apropó, Team Adam.) Addig kaptunk egy nagy adag információt több szereplőről és a múltjukról.

A világot csupán aprólékosan kapjuk meg, és van néhány dolog benne, amit jó lett volna jobban kidolgozni.

A szereplőről. Mercedes nem lett kedvenc női karakter, de meg kell mondani, van azért vér a pucájában. A szerelmi élete is előkerült, de csupán halványan. Samuel, a régi párszerűsége is bekerül a képbe, de úgy látszik, Mercy-nek sikerült túllépnie rajta úgy, ahogy. Van egy másik hím is a történetben - Adam. Na, ő már nagy kedvenc. Szarkasztikus, száraz, picit cinikus, de összességében aranyos pofa. Van egy nagyon aranyos üzenete Mercy-hez, ami egyben kedvenc is lett:
"MS. THOMPSON TARTSA TÁVOL A JÓSZÁGÁT A BIRTOKOMTÓL! HA MÉG EGYSZER MEGLÁTOM, MEGESZEM."

Összességében 4 csillag.

Adatok:
Kiadó: Agave Kiadó
Oldalszám: 266 oldal
Megjelenés: 2011
 Sorozat: Mercedes Thompson (1.)
Egyéb megjegyzés: Puhakötésű, 2999 Ft

Nincsenek megjegyzések: