2012. december 3., hétfő

Alex Flinn: Csók, pont jókor

"Taliát egy átok sújtja… Jack megtöri az átkot.
Mondták nekem, hogy óvakodjak attól az átkozott orsótól, de ez annyira elbűvölő volt, annyira hipnotikus…
Aznap csak egy kis kalandra vágytam, ezért léptem meg a turistacsoporttól. De találni egy kómában lévő várost, benne egy állati dögösen kinéző, alvó kiscsajjal, na ez nem éppen az volt, amire számítottam.
Ugyanott ébredtem, de egy egészen más időben – egy vadidegen csókja ébresztett fel.
Én nem azért csókoltam meg, hogy segítsek rajta. Néha csak úgy csókolózik az ember.
Nem tudtam, hogy aztán ez fog történni. Most aztán alaposan benne vagyok a pácban, mivel az apám, a király engem okol, hogy romlásba döntöttem az országunkat. Nincs más választásom, mint elszökni innen, méghozzá ezzel a közemberrel!
Most aztán jól megszívtam: itt van a nyakamon ez a gügye királykisasszony, plusz a bőröndje, tele az ékszereivel… Az egyetlen jó hír: a szüleim totál ki lesznek kattanva!

Képzeld el, hogy párkapcsolati gondjaid vannak. Aztán zárd az ajkad egy kábultan szunyókáló egyénéhez, akiről aztán kiderül, hogy idestova 316 éves az illető. Vajon egy csók átsegíthet mindenen – akár az időn is?"

A Beastly után nagy elvárásokkal estem neki a könyvnek. Régebben nagyon sokszor láttam a Csipkerózsika Disney változatát, s bár nem tartozott a kedvenceim közé, kíváncsi voltam, milyenre sikeredhetett a modern változata egyik kedvenc íróm tollából. Utólagos következtetésként levontam, hogy nem igazán ajánlott egy könyv alapján megítélni egy író(nő)t.

Kezdődik a történetünk 300 valahány évvel korábban. Talia, az elkényeztetett királykisasszony bármit megtehet amit akar, de nem mehet sehová kísérő nélkül, nehogy a gonosz Malvolia karóba rokkába húzza szegény fejét, így kényszerítve hosszú álomra a királyság egész népét. Hősnőnknek természetes, hogy az átok megtörése előtt megszúrja magát egyel. (Hiszen utólagosan persze könnyen rá tudja kenni arra, hogy az átkot elkerülni lehetetlen küldetés lett volna...)Másik szereplőnk Jack, aki egy nyári európai utazás során elunja magát, és teljesen véletlenül (vagy a sors miatt) pont Talia hercegnő kastélyában találja magát barátjával, elfelejtettemkivel, valamint több száz alvó emberrel és állattal.

Ez a mese egész szépre kerekedhetett volna, ha...
...nem lennének benne túlzások, logikai bakik. - Most komolyan, ki látott már olyan srácot, aki amint meglát egy alvó lányt, teljesen egyszerűen megcsókolja? Ez egyszerűen realisztikátlan!
...nem lett volna túl csöpögős és unalmas. - Az egész arról szól, hogy hogyan szeret a másikba két egymásnak teremtett ember, miután egy nem igazán izgalmas szöktetés után elrepülőznek Amerikába. Növényházat látogatnak, fát másznak és elmennek egy divatügynökségre, hogy találjanak Taliának munkát, ahol a szerencsétlen lánykát kerekperec elutasítják, mint egy bögre túlsózott agyvelőt (már bocsánat).
...felkészültem volna, hogy ez csak egy túlcukrozott limonádé. - Mert ez a könyv tényleg nem megy el másnak. Igaz, hogy voltak benne kicsit pörgősebb részek, de azokban se sértette meg magát. Az egyetlen "vérontás" akkor volt, mikor Talia megszúrta magát az orsóval. Tudom, nem mindenki olyan vérszomjas, mint én, de egy kicsi akció azért tényleg feldobta volna. A karakterek is tökéletesek, főleg Talia, aki ért a művészetekhez, okos, és gyönyörű, hála a három tündérkeresztanyunak. Azok a negatív tulajdonságok, amik egy kicsit élénkebbé tették a figuráját, mind kivesztek a könyv végére. És Happy End.

3 csillagot ajánlok neki (3 először, másodszor...), mert annyira azért nem volt borzalmas, hogy rögtön a papírdarálóba dobjam, de nem olvasnám újra, vagy ajánlanám másnak. Aki szerette a Beastly-t, az ugorja át Csipkerózsika történetét, és várjon a következő tündérmesére!



Adatok:
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó - Vörös Pöttyös
Oldalszám: 376 oldal
Megjelenés: 2012
Sorozat: -
Egyéb megjegyzés: Puhakötésű, 2999 Ft

3 megjegyzés:

Rékaa. :) írta...

annnnyira egyetértek. :o és még mindig annnnnyira tetszik, ahogy/amit írsz. :D (Y)

Rubintpikkely írta...

Szia Réééka! :))
Köszi, hogy írtál! ^.^ Én is csekkolni foglak, csak még meg kell keresnem azt a fránya cetlit! :P
*két másodperc múlva* Jé, rákattintottam a nevedre, és kiadott! :O Micsoda teknika! o.o
Holnap koncert! *.*

Rékaa. :) írta...

hajjaj, azt a technikai zsenit figyeld. ;DD
bizony, alig várom, hogy Mohával tölthessem a délelőttöt. I love Mr. Moss...♥