2013. január 11., péntek

Könyvtár Péntek (1.)

A mai nap elég termékenyre sikeredett. :) Hat könyv egy hétre bőven elég, vagy legalábbis elleszek velük. A lista egy enterrel lejjebb kezdődik, és mivel eléggé hosszú már ígyis ez a cikk, az elvárást most nem fejteném ki bővebben, ha nem baj. :)


1., Anne Plichota - Cendrine Wolf: Oksa Pollock
"Vigyázat! Bűvös erejű a könyv! Aki megismerkedik Oksával, nehezen tud majd elszakadni tőle és a Pollock család többi tagjától…
Oksa Pollock mindig is különleges képességekről ábrándozott, ez idáig azonban ugyanolyan iskolás lány volt, mint többi tizenhárom éves kortársa. Amikor családjával Franciaországból Londonba költözik, élete gyökeresen megváltozik. Új iskolájában megmagyarázhatatlan rosszullét keríti hatalmába, hasán különös jegy tűnik fel. Szüleinek nem mer szólni, végül különc nagyanyjához fordul, aki feltárja előtte származásuk titkát: a Pollock család Édéfiából menekült, egy olyan országból, amely a Földön van ugyan, de a „kintiek” számára fényköpeny teszi láthatatlanná. Oksa az utolsó reményük, az egyetlen, aki visszavezetheti a Számkivetetteket hazájukba.
Oksa Pollock soha többé nem lehet már az, aki volt. És bár legjobb barátja, Gus, mindenben mellette áll, rettenetesen nehéz összeegyeztetnie mindennapi életét a súlyos családi titokkal, a rá nehezedő küldetéssel.
Ki az a titokzatos, sötét tekintetű tanár, aki Oksa életére tör? Hányan vannak a Számkivetettek és milyen szándék vezérli őket? Ki barát és ki ellenség?
A könyv története éppoly varázslatos, mint a tartalma: az eredetileg magánkiadásban megjelent regény első kötetét a francia gyerekek azonnal a szívükbe zárták, és valóságos hadjáratot folytattak annak érdekében, hogy egy igazi kiadó is publikálja. Lelkes kitartásuk meghozta gyümölcsét: a hatrészes sorozat nem csak Franciaországban lett óriási siker, a kiadás jogát huszonhét ország vásárolta meg és a megfilmesítés joga is elkelt."


Elvárás: ***

2., Richelle Mead: A szukkubusz éjszakája
"Georgina Kincaid, Seattle város szukkubusza pokoli elismerésben részesül kiemelkedő lélek-megrontási teljesítményéért, és békességben él nagy szerelmével, a halandó Seth Mortensen regényíróval. Szerelmük egyetlen hiányossága a testi beteljesülés: könnyű csókokon és gyengéd simogatáson túl nem merészkedhetnek, mert azzal Georgina elszívná Seth életerejét. Kényszerű önmegtartóztatásuk dacára igen harmonikusan építik kapcsolatukat mindaddig, amíg meg nem jelenik a színen Georgina régi inkubusz barátja, a sármos csábító, Bastien. Az inkubusz rejtélyes feladattal érkezik a városba: meg kell rontania egy híres tévésztárt, a bigott Dana Daileyt, akinek szervezete szigorú konzervatív értékeket hirdet, így igyekezve gátat vetni a földi romlottságnak és az ördög csábításának. Georgina természetesen barátja segítségére siet, ám miközben Bastien Danát igyekszik a romlásba vinni, Georginának is szembe kell néznie saját démonaival."

Elvárás: *****

3., Simone Elkeles: A vonzás szabályai
"A szókimondó, és meglehetősen szabadszájú középső Fuentes testvér, Carlos, nem találja a helyét Mexikóban, ezért a család visszaküldi Amerikába Alex és Brittany közelébe, hogy távol tartsák a bajtól. Ami természetesen Coloradóban is rátalál. Már az első hetekben összeakasztja a bajszát a helyi kábítószer kereskedőkkel, ráadásul megismerkedik egy különös lánnyal, aki szabadidejében hegyet mászik, autót szerel, és meleg a legjobb barátja. Carlos úgy gondolja, hogy Kiara Westford túl jó hozzá, ezért igyekszik érzelmileg nem belebonyolódni a kapcsolatba. Kiarát viszont elvarázsolja az a néhány pillanat, amikor Carlos az igazi énjét mutatja meg. Szó szerint fájdalmas az egymás felé vezető út. Vajon mindketten túlélik a közeledést?"

Elvárás: *****

4., Kimberly Derting: Eskü
"A távoli jövőben a világ államain korlátlan hatalmú királynők
uralkodnak. Ludaniában, a kegyetlen Sabara királynő országában az emberek szigorú kasztrendszerben élnek. Minden kasztnak saját nyelve van, az emberek nem használhatják, sőt, még csak nem is érthetik a másik osztály nyelvét. Ha valaki megszegi a
törvényt, a büntetése halál… az elnyomás ellen lázadók száma napról napra nő.
Sabara királynő mágikus képessége révén hosszú ideje ül Ludania trónján, de hatalma most veszélyben van.
A Kereskedők Osztályában élő tizenhét éves Charlaina (Charlie) különleges adománnyal született: tökéletesen megért bármilyen nyelvet. Pontosan tudja, mekkora veszélyben van emiatt, így féltve őrzi titkát, mígnem egy klubban találkozik a vonzó Maxszel és barátaival, akik egy sosem hallott nyelven beszélnek…és a titka csaknem lelepleződik.
Charlie igyekszik távol tartani magát a fiútól, de Max mindent elkövet, hogy közelebb
kerüljön a lányhoz. Vajon miért? Ki ő valójában? Charlie lassan rájön, hogy gondosan megtervezett világában korántsem ő az egyetlen, aki titkokat rejteget…
A rendkívül sikeres amerikai írónő, Kimberly Derting ezzel a világszerte népszerű regényével mutatkozik be a magyar olvasóközönségnek. A Pledge-trilógia első kötete 2011. őszén jelent meg az USA-ban, magyarul Eskü címmel nyár végén jelenik meg. A trilógia következő része „Az Esszencia" januárban jelenik meg az Egyesült Államokban."


Elvárás: ****


5., Joss Stirling: Lélektársak - Sky
"Sky egy kicsit zárkózott, szorongó tizenhat éves lány, aki túlságosan jól tudja, milyen érzés kívülállónak, idegennek lenni valahol. Mikor Londonból Coloradóba költözik kissé különc nevelőszüleivel, megtapasztalja milyen egy tipikus amerikai középiskola, és milyen egy nem tipikus fiú. Zed Benedict jóképű, tehetséges, minden lány álma, csak épp sötét titkok veszik körül.
Aztán Sky egy hangot hall a fejében… Az Ő hangját. És Zed is hallja, érti az ő válaszait, amiket még ki sem mondott. Mi ez az egész? Kik a savantok, és létezik olyan, hogy lélektárs? Sky hiszi is, nem is, amíg mélyen belül fel nem éled benne egy képesség, amitől már rég meg akart szabadulni. Valami, amitől egész életében félt…
A múltjában árnyak üldözik, és a jövőjét gonosz erők fenyegetik, Skynak pedig szembe kell néznie a sötéttel, még ha ez azt is jelenti, hogy le kell mondjon arról, amit a szíve diktál…
Természetfeletti képességek, szövevényes összeesküvés és két kamasz szerelme – a trilógia első része, a világsiker után, végre magyarul is!"


Elvárás: *****


Jelenleg olvasom: Iron Daughter - Vashercegnő
"„Egy ideje már a Téli Udvarban élek. Hogy mióta is? Nem tudom. Az idő itt nem úgy telik, ahogy kellene. Ha valaha is kijutok innen, meglehet, azt fogom látni, hogy eltelt száz év, és a családom minden tagja és minden barátom rég halott.
Igyekszem nem túl sokat gondolni erre, de néha képtelen vagyok kiverni a fejemből.
A nevem Meghan Chase”.
Félig ember, félig a Nyártündér-király leánya; Meghan sosem találta a helyét a világban. Azt hitte, a Téli Udvar hercege szereti, ám ő elhagyta, és Meghan most a Téltündér-királynő foglya. A Nyár és a Tél háborújának közepette Meghan tudja, hogy a valódi veszélyt a Vastündérek jelentik – azok a vasból született tündérek, akiket csak ő és a távol lévő herceg látott. Azonban senki sem hisz neki.
Ami még rosszabb, Meghan tündérereje eltűnt. Csak a saját eszére hagyatkozva kell boldogulnia Tündérföldön, ahol megbízni bárkiben is ostobaság, egy árulóban halálos hiba. De hiába válik végül Meghan maga is vaskeménnyé, mégsem szűnik emberszívében a vágyakozó suttogás."


Elvárás: ****

°^ˇ^°
Mit gondoltok a választásaimról?

Nincsenek megjegyzések: