2013. január 30., szerda

Zenenap (4) - Evanescence

"Az Evanescence egy amerikai rock együttes, az Arkansas-beli Little Rock-ban alakult 1995-ben. Alapítói Amy Lee énekes/billentyűs és Ben Moody gitáros. Az első privát felvételek után a banda elkészítette a Fallen című albumát, melyek a Wind-up adott ki 2003-ban. A Fallen több mint 17 millió példányban kelt el világszerte és ez az album segítette hozzá a bandát a Grammy-díjhoz. Egy évvel később az Evanescence első élő felvételes albumát az Anywhere but Home-ot több mint 1 millió példányban értékesítették a világon. 2006-ban a banda bemutatta második stúdióalbumát a The Open Door-t, mely 6 milliónál is több példányban kelt el."

"2009-ben kihirdették az Evanescence végleges felállását, a harmadik stúdióalbumuk készítését 2011. október 11-én adtak ki. A lemezeladások alapján (127 ezer kelt el belőle az első héten) a Billboard 200-on az 1. helyen nyitott. Az Examiner.com közzétette, hogy négy másik Billboard kategóriában is első helyen debütált: Rock Albums, Digital Albums, Alternative Albums, Hard Rock Albums. Az első dalt a "What You Want"-ot 2011. augusztus 9-én mutatták be. A második számot a "My Heart Is Broken"-t 2011. október 31-én küldték el a rádióknak. Az együttes jelenleg az új felvételek előkészítésként közös turnén vannak a The Pretty Reckless és a Fair to Midland bandákkal." 
forrás: Wikipédia

A bandát ezekben a hetekben kezdtem el igazán megismerni. A stílusa néhol kicsit hasonlít a Nightwish-éhez, de összehasonlítani nem merném - mindegyik másban jobb. :) Néhány kedvenc:

Hello

Bring me back to life

My immortal

Call me when you're sober

Nincsenek megjegyzések: