2013. február 28., csütörtök

Ajánló - Castle

"A Castle egy amerikai dráma-komédia sorozat, mely 2009. március 9-étől látható az ABC csatornán. A sorozat negyedik évadja 2011 őszén indult el. Magyarországon 2010. július 20-ától látható az RTL Klub csatornán. Az adó a hazai sugárzást 2011-ben, a második évad közben felfüggesztette, majd a nyári szezonban a lefutó valóság és tehetség kutató show-k után újra indította.
A sorozat címszereplője Richard Castle híres regényíró, aki miután utolsó könyvében megölte sorozatának főhősét, írói válságba kerül. Castle-t a New York-i rendőrség megkeresi egy gyilkossági ügy kapcsán, melyben a gyilkos a regényben leírtak alapján gyilkol meg embereket. A nyomozásban Kate Beckett nyomozót segíti, aki felkelti Castle érdeklődését, mint lehetséges szereplője az új könyvsorozatának, ezért a kapcsolatai révén eléri, hogy továbbra is a nyomozó mellett maradhasson. Úgy dönt, hogy az új sorozatának főszereplőjét "Nikki Heat"-et Beckettről mintázza. Beckett rajong Castle könyveiért, kezdetben tiltakozik az ellen, hogy az író árnyékként kövesse őt a nyomozásai során, de később elismeri, hogy Castle hasznos segítség az ügyek megoldásában."

Néhány hónapja kezdtem nézegetni össze-vissza a részeket, s nagyon megtetszett, de nem csak a sorozat, hanem a (belőle készült?) könyvek is.

Miért is ajánlom? Szórakoztató műsor, minden korosztálynak, szerethető karakterekkel, érdekes rejtélyekkel és izgalmas fordulatokkal. Nem szükséges mélyebb ismeret a sorozathoz, bárhol el lehet kezdeni.

Gyenge pont: Nem mindig elérhető a csatornákon.

Nincsenek megjegyzések: