2013. február 27., szerda

Zenenap (8) - Nickelback

"A Nickelback egy 1995-ben alapított, Grammy-díjra jelölt kanadai rockzenekar Hannából. Alapító tagjai Chad Kroeger, Mike Kroeger, Ryan Peake és akkori dobosuk, Brandon Kroeger voltak. A Grammy-díjra 2008-ban jelölték a zenekart a legjobb hard rock előadásért, Burn it to the ground című dalukért. Manapság a Nickelback kereskedelmileg az egyik legsikeresebb kanadai együttes, világszerte 27 millió lemezeladással.

Az együttes első lemeze a 7 dalt tartalmazó, saját kiadású Hesher EP volt 1996-ban. Először a Fly című dalukhoz, amely a Hesher és a Curb című lemezeken is megtalálható, készült videoklip. Eleinte csak a helyi rádió játszotta dalaikat. Első nagylemezük Curb címmel jelent meg (1996).
A következő album, a The State 1998-ban készült el független kiadásként. 2000-ben szerződtek a Roadrunner Records-szal és az EMI-vel, s újra kiadták a lemezt. Több mint 500˙000 példányban kelt el. Két szám a lemezről, a Breathe és a Leader of Man nagyon sikeres volt, Kanadában és az Egyesült Államokban aranylemez lett. 2008-ban platinalemez.
 Az együttes székhelye jelenleg a kanadai Vancouverben található, Brit Columbia területén."

Régóta ismerem az együttes számait, de csak az egyik molyos figyeltem által tudtam meg, hogy Nickelback-től vannak. Az énekesnek igazán szép mély hangja van, a dallam fülbemászó, jól lehet rá pihenni hétvégén. :)


When we stand together

How you remind me

Burn it to the ground

Rockstar

Nincsenek megjegyzések: