2012. október 2., kedd

Újdonságnézőben - 5. felvonás (Ad Astra hírek)



9., Scott Westerfeld: Leviatán
"Ezerkilencszáztizennégyet írunk. Az Osztrák-Magyar Monarchia trónörökösét, Ferenc Ferdinánd főherceget meggyilkolták, és egész Európa a háború küszöbére sodródik. Két tábor áll szemben egymással összebékíthetetlenül: a gépimádó barkácsok és a darwinisták, akik sosem látott fajzatokat tenyésztenek háborús célokra.
Ferenc Ferdinánd fia, Sándor herceg az egymásnak feszülő nagyhatalmak figyelmének középpontjába kerül, és menekülni kénytelen szülei gyilkosai elől.
Útja keresztezi Deryn Sharpét, a skót lányét, aki fiúnak öltözve szolgál a brit légierőnél. Az egyikük barkács – a másik darwinista, és mindketten súlyos titkokat őriznek. Harcok, veszedelmek és intrika szegélyezik útjukat, a nyomukban pedig ott liheg a háború."


Megjelenés: várhatólag november végén (Ad Astra)

Érdeklődési faktor: 5/5* - Scott Westerfield másik sorozatát még nem olvastam, de sok jót hallottam róla, és úgy gondolom, ez is fantasztikus lehet.

Borító: 5/5* - Az Ad Astra megint ki tett magáért - a borító gyönyörűséges!

Egyéb infók:
 - Ragasztókötött.

10., Itó Projekt: Harmónia
"Ebben a jövőben az egyén teste közös tulajdon. Légy egészséges! Légy boldog! Akkor is, ha nem akarod. Utópia végre megvalósult, hála az orvosi nanotechnológiának és a társadalmi jólétet szabályozó törvényeknek. A rendszer azonban, amely az állampolgárok egészségét hivatott őrizni, ellenük fordul. Az egész emberiség egy titokzatos elme túszává válik. Kirie Twan, a diktatórikus jóindulat ellen egykor öngyilkossági kísérlettel lázadó lányt a múltja kísérti, miközben az Egészségügyi Világszervezet tagjaként versenyt fut az idővel, hogy megmentse világát. Te mit adnál meg azért, hogy harmóniában élhess magaddal?"

Megjelenés: ??


Érdeklődési faktor: 5/5* - Utópia + Ad Astra = biztos siker

Borító: 5/5* - Szintén egy nyálcsorgató fizimiska. Ránézek, és érzem a friss könyv illatát.

Egyéb infók:
- Ragasztókötött.
- Előrendelhető a kiadó honlapján 30% kedvezménnyel (2090.-)!

Nincsenek megjegyzések: